Senatul a primit luni seara cererea de incuviintare a urmaririi penale pe numele fostului ministrul Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de infractiuni de abuz in serviciu, au declarat surse parlamentare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, titularul actiunii de cerere este institutia Procurorului General. Solicitarea ar urma sa intre in dezbaterea comisiei juridice a Senatului, spre avizare, si apoi in plenul acestui for.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sugerat luni ca nu ar trebui convocata o sesiune extraordinara si ca cererea DNA de urmarirea penala a fostului ministru Gabriel Oprea ar trebui tratata in timpul sesiunii ordinare, care incepe la 1 februarie, dar se va consulta cu colegii din Biroul Permanent.

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol, scrie MEDIAFAX.

Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu, una constand in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere, iar cealalta constand in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.