Presedintele Klaus Iohannis va avea marti, la Palatul Cotroceni, o intrevedere cu noul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, care efectueaza o vizita in Romania.

Presedintele Romaniei il va primi marti, 26 ianuarie a.c., ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel Filip, a anuntat luni Administratia Prezidentiala.

Premierul Dacian Ciolos si premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, au convenit in cadrul unei convorbiri telefonice sa se intalneasca, marti, la Bucuresti, pentru a discuta agenda relatiilor bilaterale, dar si subiectul reformelor stabilite in cadrul Acordul de Asociere Republica Moldova-UE.

Potrivit programului premierului Dacian Ciolos dat publicitatii luni de catre Executiv, cei doi prim-ministri se vor intalni marti la ora 10,00. "Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, si omologul sau roman, Dacian Ciolos, au convenit in cadrul unei convorbiri telefonice sa se intalneasca marti, 26 ianuarie, la Bucuresti, pentru a discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relatiilor bilaterale moldo-romane, precum si a actiunilor ce urmeaza a fi intreprinse de catre cele doua guverne in vederea impulsionarii procesului de implementare a initiativelor si proiectelor convenite intre Chisinau si Bucuresti. Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilita in Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeana", a anuntat, sambata seara, Biroul de presa al Guvernului Republicii Moldova.

La randul sau, Guvernul Romaniei a publicat agenda saptamanala a premierului Dacian Ciolos in care este mentionata si intalnirea celor doi sefi de guverne, dar fara sa furnizeze alte informatii, scrie MEDIAFAX.

Parlamentul moldovean a aprobat miercuri Guvernul condus de Pavel Filip, un vicepresedinte al Partidului Democrat, aflat la putere, insa votul a fost urmat de proteste violente la sediul Legislativului. Membrii noului Guvern au depus juramantul, in cursul noptii de miercuri spre joi, la sediul Presedintiei.

Zeci de mii de oameni au participat, duminica, la manifestatii in centrul Chisinaului, contestand Guvernul Pavel Filip si cerand organizarea de alegeri parlamentare anticipate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.