Senatorul Gabriel Oprea a declarat, luni, dupa anuntul DNA de solicitare a avizului pentru urmarirea sa penala, ca a respectat si respecta legile acestei tari, ca se considera nevinovat si ca va sprijini toate demersurile pentru aflarea adevarului, iar in egala masura isi va apara drepturile.

In urma solicitarii DNA, Gabriel Oprea a sustinut o declaratie de presa, aratand ca se considera nevinovat si multumindu-le celor care i-au transmis sustinerea si increderea lor. ''In primul rand, respect si am respectat legile Romaniei in toata activitatea mea. Ma consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai tarziu'', a afirmat Oprea, spunand ca este obligatia procurorilor sa verifice orice suspiciuni privind posibile incalcari ale legii.

''Am sprijinit justitia si DNA pe tot parcursul activitatii mele politice si le voi sprijini in continuare (...) Consider ca am aceleasi drepturi in fata justitiei ca orice alt roman. Voi spriji demersurile pentru aflarea adevarului si nu voi ingreuna mersul anchetei. In egala masura imi voi apara drepturile de cetatean'', a mai spus fostul ministru de Interne.

El a subliniat ca, "dupa cum a anuntat DNA in comunicatul de presa", beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si ca isi va apara drepturile ''prin toate parghiile si mecanismele la indemana unui cetatean roman''.

Oprea a mai sustinut ca orice activitate politica presupune riscuri, inclusiv acela de a deveni o ''victima colaterala'' in lupta pentru putere a unora sau altora. ''Stiu ca viata politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victima colaterala in luptele pentru putere purtate de altii. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat si nu imi voi schimba principiile niciodata, indiferent de situatia in care ma voi afla'', a mai spus fostul ministru.

El a transmis un mesaj de incurajare catre UNPR, afirmand ca acesta este ''un partid puternic'' care merge ''mai departe'' in campaniile electorale din acest an, in pofida ''loviturilor primite din partea adversarilor politici". ''Asa sa ne ajute Dumnezeu'', si-a incheiat fostul ministru declaratia, facandu-si semnul crucii.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

DNA a cerut, luni, aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru de Interne si senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu in baza unui protocol, scrie MEDIAFAX.

Deschiderea anchetei de catre DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 in care politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala, in timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.

In acest caz a fost deschis initial un dosar la Parchetul Tribunalului Bucuresti, trimis apoi Parchetului Inaltei Curti si in final DNA, intrucat s-ar fi savarsit fapte de abuz in serviciu legat de folosirea coloanelor oficiale.

Citeste si:
Dani Mocanu a fost acuzat de tentativă de omor. Manelistul susține...
Dani Mocanu a fost acuzat de...

Oprea a fost audiat in acest dosar pe 28 octombrie, la Parchetul Tribunalului Bucuresti, in calitate de martor.

Fostul vicepremier a declarat atunci ca nu a beneficiat de servicii in plus fata de alti ministri de Interne si ca in intreaga sa activitate nu a incalcat niciodata legea. Intrebat daca s-a deplasat cu coloana oficiala de peste 1.500 de ori de la inceputul acestui an, ministrul a raspuns ca a avut "mai multe deplasari", tot timpul pentru a-si face datoria.

Ministrul Gabriel Oprea a avut, in 10 luni, 1.607 deplasari cu coloana oficiala, la institutii publice si la destinatii private, in timp ce primul ministru a avut 814 deplasari, iar presedintele a avut 580 de deplasari, se arata in ordonanta de declinare a dosarului privind accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.