Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat, miercuri, dupa intrevederea cu premierul Dacian Ciolos, ca sistemul Schengen trebuie imbunatatit, avand in vedere ca o destramare a acestuia ar avea consecinte extrem de grave pentru UE, el aratandu-se deschis aderarii Romaniei la acest spatiu.
Hollande a abordat, in cadrul declaratiilor oficiale sustinute impreuna cu premierul roman, problema aderarii Romaniei la Schengen. "Am vrut, de asemenea, sa reamintim ca am vrea sa asiguram un viitor Spatiului Schengen. Pentru ca o destramare a sistemului Schengen ar avea consecinte extrem de grave pentru Uniunea Europeana. Trebuie sa imbunatatim sistemul Schengen, va trebui sa rediscutam un anumit numar de reglementari si de moduri de aplicare, dar trebuie sa pastram spatiul de libera-circulatie Schengen", a afirmat Hollande.

"Romania vrea de mult timp sa devina membra cu drepturi depline a Spatiului Schengen. Iar ministrii de Interne ai tarilor noastre discuta in acest moment pentru a stabili ce etape trebuie sa parcurgem in materie de securitate si care de altfel au fost deja discutate de prietenii nostri romani. Securitatea este - si discutam cu totii, in special in Parlamentul European - despre registrul european al pasagerilor, pentru ca acest lucru va permite verificarile si va facilita aderarea Romaniei la spatiul Schengen cu spatiul aerian", a precizat el.

Hollande a evocat, la inceputul declaratiilor de presa, faptul ca Dacian Ciolos a fost un ''excelent comisar european pentru Agricultura'' intr-un moment dificil pentru acest domeniu, scrie MEDIAFAX.

El s-a referit si la chestiunea romilor, aratand ca atat Romania, cat si Franta trebuie sa faca un efort de integrare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.