Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, la Paris, dupa intrevederea cu presedintele francez Francois Hollande, ca in cadrul discutiilor cei doi au vorbit despre intensificarea relatiilor economice, iar Hollande a acceptat sa faca o vizita oficiala in Romania.

Premierul Dacian Ciolos a spus, intr-o conferinta comuna cu presedintele Francois Hollande, ca prin discutiile avute la Palatul Elysee, "am adaugat caramizi noi" pe o platforma solida a colaborarii dintre Romania si Franta, unul dintre subiectele abordate fiind intensificarea relatiilor economice.

Ciolos a spus ca cele doua state au un parteneriat strategic care are deja rezultate bune in domeniul constructiei de masini, al energiei si al aeornauticii. In context, seful Executivului a precizat ca a sugerat ca "pe aceasta fundatie solida sa intensificam relatiile noastre economice", profitand de faptul ca Romania are o economie stabila, este unul dintre statele UE cu cea mai mare crestere economica, iar guvernul doreste sa asigure predictibiliate pentru mediul de afaceri.

Premierul a spus ca a sugerat o prezenta a intreprinderilor mici si mijlocii franceze in domeniul agroalimentar, energetic si in dezvoltarea laserului de la Magurele, precizand ca "exista un interes crescand in Franta pentru a se implica in punerea in valoare a acestei platforme".

La randul sau, presedintele francez a afirmat ca a discutat cu Ciolos despre obiectivele comune in domeniile cercetarii, apararii si educatiei, dar si despre situatia din Ucraina si din Republica Moldova, in sensul sustinerii procesului de integrare europeana a acestui stat, scrie MEDIAFAX.

In acelasi timp, Francois Hollande a confirmat ca a acceptat invitatia de a veni in vizita in Romania in cursul anului, invitatie adresata recent de presedintele Klaus Iohannis. ''Confirm ca voi veni in Romania in acest an'', a spus Hollande la finalul intrevederii cu Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.