CSAT a constatat ca in randul judecatorilor, procurorilor, al personalului de specialitate juridica asimilat acestora nu sunt lucratori operativi, agenti acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, precizeaza luni Administratia Prezidentiala.

Administratia Prezidentiala precizeaza, printr-un comunicat de presa, ca, la dispozitia presedintelui Klaus Iohannis si la solicitarea CSM si a Ministrului Justitiei, in anul 2015, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a verificat, in conformitate cu prevederile art. 7, alin. (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, prin institutiile abilitate, veridicitatea declaratiilor magistratilor in sensul ca cei in cauza nu sunt informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, scrie MEDIAFAX.

"In urma verificarilor efectuate de catre institutiile abilitate, s-a constatat ca judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii. Rezultatele verificarilor au fost comunicate atat Consiliului Superior al Magistraturii, cat si Ministerului Justitiei, in functie de institutia care a solicitat efectuarea acestora", se arata in comunicat.

In mai 2015, CSM a decis sesizarea CSAT pentru a verifica daca in randul magistratilor exista agenti sau colaboratori ai serviciilor de informatii. Plenul CSM a luat aceasta decizie la solicitarea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, care a cerut sa fie facute demersurile necesare pentru verificarea si eliminarea din randul magistratilor a eventualilor colaboratori ai serviciilor secrete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.