Fostul presedinte Traian Basescu considera ca prin atacul pe care fostul premier Victor Ponta l-a declansat la adresa presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, social-democratul isi merita supranumele de "iresponsabil vesel", intrucat il sprijina implicit pe oligarhul Vlad Plahotniuc.

''Este ultima sansa! La Chisinau, Presedintele Nicolae Timofti a castigat batalia politica impotriva oligarhului tupeist Plahotniuc. Ion Paduraru, un fost judecator si un proeuropean convins, a primit si onoarea, dar si misiunea grea de a forma noul guvern. Daca va fi sprijinit inclusiv din Romania, cred ca va reusi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucuresti stiu despre ce vorbesc). Alegerile anticipate in R.Moldova convin Moscovei si fortelor politice promoscovite. In schimb, instalarea guvernului Paduraru inseamna mentinerea directiei vest, ceea ce este in interesul major al Romaniei. Presedintele Nicolae Timofti si-a facut datoria fata de R.Moldova. Si-o va face si Romania?'', a scris Basescu, vineri, pe contul de Facebook.

El a subliniat ca dupa formarea si validarea in parlament a noului guvern, Romania trebuie sa vireze imediat suma necesara inchiderii bugetului pentru anul 2016 si a recomandat Ministerului de Finante sa intre deja in discutii cu omologii de la Chisinau in baza legii de imprumut aprobata de Parlamentul Romaniei, scrie MEDIAFAX.

Intr-un post scriptum, fostul presedinte a comentat ca ''pozitia lui V.V.Ponta impotriva Presedintelui Timofti si in sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decit sa-i consolideze supranumele de «iresponsabil vesel»''.

Victor Ponta a comentat, vineri dimineata, pe marginea situatiei din Republica Moldova. ''Nu am vrut sa para ca dau indicatii prietenilor mei de acolo pe care ii respect si apreciez. Si oricum in linistea totala produsa de cei care au acum functii si responsabilitati in Romania vocea mea s-ar fi auzit prea tare! In ultimele doua luni am reusit insa sa exportam peste Prut prostia, miopia si dezinteresul caracteristic de la Bucuresti! Tradarea Bucurestiului este cu atat mai condamnabila cu cat nu ne mai aflam in 1940, singuri impotriva unei URSS formidabil de puternica. Deci azi e pura lasitate si prostie! Cand cei de la Chisinau aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii nostri politici au plecat in vacanta!'', a afirmat Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El a lansat un atac dur la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a presedintelui Nicolae Timofti. ''Exact cand era nevoie mai mare la Bucuresti si Chisinau, sunt cei mai slabi si inadecvati lideri! Am vazut ca Presedintele Timofti al Moldovei (un om de treaba si bun la suflet, dar total rupt de realitate si influentat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Presedintele Iohannis (cel care a "contribuit" mult in ultimul an la situatia Moldovei prin faptul ca nu a facut absolut nimic!). Cred ca amandoi merita sa fie decorati de Vladimir Putin pentru modul in care dau pe tava Moldova inapoi Rusiei (dupa ce in 2014 fratii nostri de peste Prut ajunsesera in cel mai apropiat punct de Romania si Europa din ultimii 75 ani)'', a afirmat fostul premier.

El a afirmat ca Partidul Democrat de la Chisinau nu a fost sustinut de Romania din cauza ca ar fi partener al PSD, iar Partidul Liberal pentru ca ar fi fost de partea fostului presedinte Traian Basescu. ''Noi am refuzat sa il sprijinim pe Leanca (cel mai sincer si onest pro-european si roman) pentru ca in 2014 a votat cu Ponta. Am refuzat sa sprijinim Partidul Liberal condus de Ghimpu si Chirtoaca (cei mai consecventi si asumati unionisti) pentru ca au fost prieteni si rude prin alianta cu Basescu. Am refuzat sa sprijinim Partidul Democrat (cel mai puternic acum in Parlamentul de la Chisinau) pentru ca este social-democrat si partener al PSD. Am refuzat sa sprijinim Guvernul Strelet al PLDM pentru ca a facut sedinta comuna cu Guvernul Romaniei in septembrie la Neptun. Rusia nu sufera de orbirea conducatorilor de la Bucuresti. Dodon si Usatai sunt sprijiniti puternic si pe fata si in cazul alegerilor anticipate pot castiga si Parlamentul si Guvernul si vor alege si noul Presedinte (mandatul celui actual expira in martie anul acesta)'', a conchis Ponta.

Citeste si:
Friedman: A-i spune ceva lui Putin împotriva războiului ar fi...
Oligarhul rus Friedman: A-i...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.