Guvernul discuta, miercuri, in sedinta, normele metodologice privind legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolventei persoanei fizice, dar si constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizarii.

Potrivit unui comunicat de presa, Guvernul ar urma sa aprobe miercuri un proiect de hotarare referitor la normele metodologice de aplicare a legii finantarii partidelor, dar si unul privind constituirea comisiilor speciale pentru falimentul personal.

In ceea ce priveste salarizarea in sistemul bugetar, pe lista cu acte normative care ar putea fi aprobate de Guvern se gaseste un memorandum vizand constituirea unui grup de lucru care sa elaboreze proiectul de lege si care prevede procedura si calendarul consultarilor pe legea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. In acest context, Executivul ar urma sa decida si constituirea unui alt grup de lucru care sa elaboreze un mecanism transparent de stabilire a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

De asemenea, pe agenda Executivului mai figureaza un proiect de hotarare privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinatia de locuinta de serviciu si imobilelor cu destinatia de locuinta, propuse in vederea vanzarii, din fondul locativ administrat de Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru anul 2016.

Un alt proiect se refera la modificarea art. 5 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr.776/2015 privind infiintarea Comitetului interministerial pentru coordonarea politicilor si actiunilor aferente produselor din tutun si produselor conexe, scrie MEDIAFAX.

Guvernul ar putea discuta reaprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii ''R 113-Penitenciar Giurgiu'' si un proiect pentru aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2015 al Societatii Comerciale Compania Nationala de Investitii ''C.N.I''-S.A, aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.