Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu a reiterat, marti, ca nu exclude o candidatura la Primaria Capitalei, afirmand ca isi va anunta decizia ''la momentul potrivit'', in conditiile in care Colegiul National al partidului va valida sambata candidaturile la locale in tara.

''Vreti sa va spun secrete? (...) Niciodata nu am exclus (o candidatura la Primaria Capitalei-n.r), dar nici nu am afirmat ca o voi face'', a raspuns presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, intrebat de ziaristi daca va candida la Primaria Capitalei.

''La momentul potrivit (voi anunta decizia-n.r)'', a afirmat fostul sef de stat, la insistentele jurnalistilor.

El a afirmat ca lista candidatiilor MP la alegerile locale din 2016 va fi definitivata pe 16 ianuarie, la Consiliul National, precizand ca pana in momentul de fata partidul are candidati atat pentru municipiile capitale de judet, cat si pentru celelalte municipii. Potrivit unor reprezentanti ai MP, Consiliul nu ar lua in discutie sambata candidatura pentru Capitala, scrie MEDIAFAX.

Fostul presedinte a mai spus ca legislatia electorala este in continuare restrictiva pentru partidele nou infiintate. ''Un partid nou creat are mari dificultati sa obtina aceste liste de semnaturi. Intr-o comuna se cunosc toti, vor opta, probabil, tot pentru partidele vechi, mari, PNL sau PSD, deci tot pentru USL, pentru a nu isi crea probleme stiind ca sansele de castig sunt mai mari pentru PSD sau PNL'', a mai afirmat Basescu.

Presedintele PMP a reiterat ca nu are in vedere o politica de aliante. ''Vrem sa ne mentinem emblema de partid nou. Chiar daca eu sunt vechi, partidul isi mentine structura de 80% de oameni care nu au mai facut politica pana acum. Nu avem in vedere preluari nici de la UNPR, nici de PSD, PNL, de la Geoana, nici de la nimeni. Obiectivul nostru nu este sa facem niste aliante cu care sa ajungem la putere. Obiectivul nostru este sa construim un partid de 35-45% credibil si care sa poata fi o alternativa la cele doua partide care au trecut prin tranzitie, PSD si PNL. Nu avem ca obiectiv sa negociem sa dam cativa ministrii'', a spus el.

Pana in acest moment, Cristian Busoi a fost anuntat drept candidat al PNL pentru Primaria Capitalei. Celelalte partide nu si-au nominalizat candidatii, printre cei ce au afirmat ca se gandesc la aceasta posibilitate fiind si fostul premier Calin Popescu Tariceanu din partea ALDE.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.