Comitetul de unificare ALDE se reuneste luni, la ora 11, pentru a discuta la inceput de an electoral care sunt pasii de urmat pentru obtine atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare, un scor care sa sporeasca influenta partidului pe scena politica, potrivit unor surse din ALDE.

La inceput de an electoral, ALDE isi propune sa organizeze, la Palatul Parlamentului, o intalnire la care ar urma sa participe peste 150 de reprezentanti ai partidului, in vederea mobilizarii structurilor din teritoriu pentru castigarea unui scor "onorabil" la alegerile locale, care sa ofere partidului o "linie buna de start" la alegerile parlamentare, au declarat duminica pentru MEDIAFAX, surse din ALDE.

Surse din ALDE, au declarat ca, recent, copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a solicitat lui Calin Popescu Tariceanu o intrevedere, insa, acesta nu s-a aratat interesat de o colaborare cu PNL, pana in prezent.

La inceputul lunii decembrie, copresedintele PNL Alina Gorghiu declara ca nu ia in calcul posibilitatea schimbarii lui Calin Popescu Tariceanu, din functia de presedinte al Senatului, afirmand ca, PNL isi va gandi altfel „bucataria aritmetica, in Senat”,daca Tariceanu isi pastraza functia.

In contextul dezbaterii legii bugetului de stat pentru anul 2015, copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au avut un schimb de replici care a ridicat semne de intrebare cu privire la posibilitatea dizolvarii aliantei dintre PSD si ALDE.

La dezbaterea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale, parlamentarii ALDE condusi de Calin Popescu Tariceanu s-au pronuntat impotriva proiectelor guvernului.

La randul sau, presedintele Senatului, copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu, a calificat bugetul drept "o mancare cu carne si cu varza de Bruxelles". In replica, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca este profund dezamagit de faptul ca parlamentarii ALDE au votat impotriva maririi pensiilor cu 5% si a precizat ca nu intelege ce inseamna "buget varza cu carne".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ulterior, intrebat despre disputa avuta , in Parlament, cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, ca formatiunea acestuia a avut recent pozitii diferite de cele ale PSD, astfel incat este posibil ca alianta "in fapt sa nu mai existe". "Era o functionare, colaborare parlamentara care functiona, dar in mai multe randuri cei de la ALDE nu au mai votat cum am votat noi si UNPR. S-ar putea ca in fapt sa nu mai existe (alianta - n.r.)", a declarat Dragnea, la finalul Biroului Permanent National al PSD.

Disputa dintre liderii PSD si ALDE, a incurajat speculatii privind o posibila alianta intre PNL si ALDE, care a fost confirmata de surse din PNL, insa, infirmata de parlamentarii ALDE, care sustin ca Tariceanu nu este interesat de o colaborare cu PNL, cat timp la conducerea acestuia se afla si Alina Gorghiu.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.