Primarul comunei Tatulesti, Lucian Istrate, care era gonac la vanatoarea de sambata, a fost impuscat de un vanator al carui fiu a murit, in 2009, dupa ce a fost impuscat accidental de un minor care luase arma tatalui sau, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse din Politie.

Conform surselor citate, barbatul care l-a impuscat accidental, sambata, pe primarul din Tatulesti, Lucian Istrate, este un vanator care lucreaza la un spital din Arges si care in anul 2009 si-a pierdut fiul, dupa ce acesta a fost impuscat accidental de un alt minor.

Astfel, in februarie 2009, fiul barbatului, care abia implinise sapte ani, a mers in vizita la un adolescent in varsta de 14 ani din Tatulesti, iar cei doi copii au inceput sa se joace cu arma de vanatoare a tatalui tanarului. La un moment dat, copilul de 14 ani a apasat pe tragaci in timp ce arma era indreptata spre copil, iar baiatul de sapte ani a fost impuscat in cap, murind pe loc. Glontul a intrat prin obrazul copilului si a iesit prin ceafa, au concluzionat atunci medicii legisti.

La acel moment, tanarul a sustinut ca baiatul de sapte ani s-a impuscat singur, insa anchetatorii au exclus aceasta ipoteza, scrie MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Politiei Olt, partida de vanatoare de sambata, la care primarul Istrate a fost impuscat mortal, era una organizata legal, la care participau cinci vanatori, detinatori de permis de arma de vanatoare, si cinci gonaci. Edilul din Tatulesti era unul dintre cei cinci gonaci, el neavand arma.

Primarul comunei Tatulesti din judetul Olt, Lucian Istrate, a fost impuscat, sambata la amiaza, si a murit la scurt timp. Potrivit primelor informatii, primarul din Tatulesti a fost ranit in zona toracelui, fiind vorba despre o plaga impuscata cu risc vital, astfel ca medicii de la Ambulanta au putut doar sa constate decesul barbatului.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Olt, Claudia Radu, declara ca incidentul a fost sesizat de un coleg de vanatoare al primarului, care a anuntat ca el l-a impuscat accidental pe edil. Ea spunea ca politistii au deschis o ancheta si ca au fost anuntati procurorii, urmand a se face cercetari pentru ucidere din culpa in acest caz.

Citeste si:
Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, găsit împușcat...
Florin Zalomir, jandarm și...

Sursa citata mentiona ca partida de vanatoare era una autorizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.