Primarul municipiului Reghin, acuzat ca a cerut bani unei societati pentru reprezentanta unei companii executate silit din cauza neplatii datoriilor catre stat, oferind in schimb firmei respective decontarea unor lucrari neexecutate, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Targu Mures au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, pana la data de 13 februarie 2016, fata de Maria Precup, primar al municipiului Reghin, acuzata de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Precup nu poate exercita functia de primar al municipiului Reghin si nu poate intra in incinta Primariei. De asemenea, Precup trebuie sa se prezinte la DNA ori de cate ori este chemata, trebuie sa informeze DNA daca isi schimba locuinta, sa se prezinte la IPJ Mures conform unui program de supraveghere. De asemenea, Precup nu poate iesi din tara, nu se poate apropia si nici comunica, direct sau indirect, pe nicio cale, cu suspectii, inculpatii si cu martorii din dosar etc.

Maria Precup a fost retinuta, marti, pentru luare de mita si abuz in serviciu. DNA arata ca primarul a pretins, in vara anului 2012, administratorului unei societati comerciale o suma de bani pentru o anumita persoana, pentru ca, in schimb, edilul sa accepte la plata decontarea unor lucrari neexecutate de catre respectiva societate, in cadrul unui proiect de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin. Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti ca mita de catre primar era reprezentanta altei societati comerciale fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat.

Astfel, suma de 26.040 lei a fost remisa de catre administratorul societatii comerciale, sub forma unei vanzari - cumparari mascate, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si pentru care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita.

Citeste si:
Cum gestionezi datoriile afacerii tale într-un mod inteligent
Cum gestionezi datoriile...

In 4 septembrie 2012, conform intelegerii, Precup a acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.

Prejudiciul cauzat municipiului Reghin este de aproximativ 75.000 lei, reprezentand lucrari neefectuate si, in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare. Maria Precup a fost consilier local, apoi viceprimar, iar in 2012 a fost aleasa primar al municipiului Reghin.

Numele primarului din Reghin a fost implicat, in 2013, si intr-un dosar de coruptie in care procurorii anticoruptie sustineau ca 19 inculpati, intre care fostul edil al municipiului, Nagy Andras, ar fi aprobat vanzarea unui teren in suprafata de aproape 6.000 de metri patrati din Reghin catre o societate comerciala din localitate, fara licitatie publica si la un pret subevaluat, iar fostul edil ar fi procedat la un schimb cu unul dintre consilierii locali, Lucia Bucin, in urma caruia i-a cedat gratuit firmei acesteia un teren de aproape 3.800 de metri patrati, proprietate a statului roman. DNA sustinea ca, astfel, Primaria Reghin a fost prejudiciata cu 69.861,9 euro.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.