Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, cu ocazia prezentarii de catre acesta a scrisorii de acreditare, informeaza Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, seful statului i-a mai primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe Tran Thanh Cong, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, pe Mile Vasić, ambasadorul Bosniei si Hertegovinei, pe Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei, si José João Manuel, ambasadorul Republicii Angola, pentru inmanarea scrisorilor de acreditare.

Si ministrul Afacerilor Externe Lazar Comanescu l-a primit recent pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, caruia i-a urat succes, asigurandu-l de intregul sprijin al partii romane.

La randul sau, ambasadorul desemnat al Republicii Moldova a apreciat evolutia deosebit de pozitiva a relatiilor bilaterale si a precizat ca va face toate eforturile pentru a sustine consolidarea acestei tendinte, scrie MEDIAFAX.

Candidatura lui Mihai Gribincea a fost propusa de Ministerul Afacerilor Externe si Integarii Europene al Republicii Moldova si a fost aprobata in septembrie in Parlamentul de la Chisinau, conform ziarulnational.md.

Pana la desemnarea sa ca ambasador al R. Moldova in Romania, el a fost seful misiunii moldovene in Belgia, Olanda si Luxemburg. Anterior, diplomatul a fost consilier superior al Inaltului Comisar OSCE pentru minoritati nationale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010), consilier pentru probleme politice la misiunea ONU din Timorul de Est (1999-2001), membru al misiunilor OSCE in Croatia si Georgia, consilier in cadrul Ambasadei Republicii Moldova in Federatia Rusa (1993-1994).

Mihai Gribincea a absolvit in 1986 Facultatea de Istorie a Universitatii de Stat din Moldova, in 1992 Facultatea de Relatii Internationale la SNSPA, in Bucuresti, si in 1995 a devenit doctor in istorie la Universitatea din Bucuresti, coordonatorul tezei sale fiind Dinu C. Giurescu.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Mihai Gribincea l-a inlocuit la sefia misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Bucuresti pe Iurie Renita, aflat la final de mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.