Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, sambata, premierului Ciolos ca, pana cel mai tarziu marti, inainte ca Parlamentul sa voteze bugetul pe 2016, Guvernul sa transmita cand si cu cat va fi majorat salariul minim pe economie, precizand ca este o "solicitare ferma" a formatiunii sale.

Intrebat daca este un ultimatum pe care PSD il da guvernului si daca amanarea cresterii salariului minim la 1.200 de lei va sta in calea votarii bugetului pe 2016 in Parlament, seful PSD a spus ca este vorba despre o "solicitare ferma".

"Astept cu mare interes o declaratie clara din partea prim-ministrului sa ne spuna cand prognozeaza ca se va mari salariul minim. Nu suntem de acord cu aceasta amanare <<sine die>>, asteptam azi, maine, poimaine, poate marti cel mai tarziu, o declaratie ferma din partea premierului prin care sa ne spuna cand se mareste salariul minim", a declarat Liviu Dragnea, prezent la Congresul TSD.

El le-a recomandat celor care spun ca majorarea salariului minim nu este necesara, facand referire la noul ministru de Finante, Anca Dragu, care a spus ca salariul minim nu va fi majorat de la 1 ianuarie, "sa se descurce vreme de o luna cu 1050 de lei".

Seful PSD a mai adaugat ca este "inadmisibil" ca in Romania proportia dintre capital si munca sa fie de 60%-39,3% si ca salariul minim pe economie trebuie sa creasca treptat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.