Bugetul Secretariatului de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist a fost aprobat, sambata, de Comisiile pentru buget, fiind decise transferuri de sume in interiorul institutiei pentru ca aceasta sa isi poata cumpara masini si programe informatice.

Astfel, bugetul institutiei a fost stabilit de Ministerul de Finante la 3,1 milioane de lei, insa reprezentantii Secretariatului s-au plans ca nu au suficienti bani pentru a cumpara masini noi, precum si o serie de programe informatice necesare desfasurarii activitatii.

Comisiile de buget-finante nu au fost de acord cu suplimentarea bugetului, insa au decis sa mareasca sumele alocate cheltuielilor de capital prin transferuri de la capitolul de bunuri si servicii din cadrul aceluiasi buget. Institutia avea, initial, alocata suma de 40.000 de lei pentru astfel de cheltuieli, insa Comisia a decis sa transfere alte 104.000 de lei pentru achizitiile solicitate de Secretariat.

Bugetul total al institutiei ramane, astfel, la acelasi nivel.

Parlamentarii din comisii au mai aprobat, fara amendamente, si bugetul Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS). Acesta se ridica la suma de 10,7 milioane de lei.

Comisiile de buget-finante au adoptat si bugetul Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, tot fara amendamente, acesta ridicandu-se la suma 5,5 milioane de lei, in scadere cu 60% fata de anul in curs. Parlamentarii au atras atentia asupra acestei diminuari, insa reprezentantul Consiliului a afirmat ca si discriminarea in Romania este in scadere, iar bugetul le este suficient, scrie MEDIAFAX.

Un alt buget adoptat sambata a fost cel al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES, adoptand un amendament, propus de institutie, in valoare de un milion de lei. Acesti bani urmeaza sa fie folositi pentru infiintarea unui departament video al Agentiei, care ar trebui sa functioneze de la inceputul anului viitor. Salariul mediu in cadrul acestui departament urmeaza sa fie de aproximativ 4500 de lei. Bugetul total al AGERPRES, asa cum a fost el propus de catre Ministerul de Finante, se ridica la suma de 22,1 milioane de lei, in crestere cu 16,5% fata de anul in curs.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.