Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la Consiliul National al PNL, ca in partid exista politicieni care au copiat PSD, imprumutandu-le "metehnele si metodele", dar si oameni numiti in functii de care liberalilor ar trebui sa le fie rusine.

In discursul sustinut in fata celor peste 700 de liberali, Blaga a sustinut ca partidul ar trebui sa constientizeze problemele din ''ograda'' proprie.

''Probleme de incredere fata de o parte a societatii are toata clasa politica. Sa ne vedem problemele din ograda noastra. (...) Din pacate, am avut colegi care au copiat PSD, le-au imprumutat metehnele si metodele. Desi erau in opozitie pe plan local, unii colaborau strans cu PSD si mai colaboreaza si astazi. (...) Desi avem destui parlamentari remarcabili, platim si noi pentru perceptia negativa asupra Parlamentului. Trebuie sa ne asumam, in mod cinstit, ca avem partea noastra de responsabilitate. (...) Avem, iarasi, partea noastra de responsabilitate in politizarea excesiva a administratiei si oameni pusi in posturi de care ne-a fost rusine. Trebui sa fim mai fermi cu masurile de centru-dreapta. (...) In acelasi timp, nu am reusit intotdeauna sa combatem convingator cliseul ca doar stanga, in cazul nostru populistii de la PSD, are grija de oamenii nevoiasi si ca problemele sociale sunt apanajul pesedistilor'', a afirmat Blaga.

El a sustinut ca PNL ar trebui sa acorde mai multa atentie promovarii pozitiilor nationale in cadrul Uniunii Europene, scrie MEDIAFAX.

"Pana acum, mai degraba am spus «da, da, da» la tot ce venea dinspre partenerii nostri din UE, dinspre tarile mai puternice si influente ale Uniunii. Sigur, nici sa ne ratoim nationalist si fara temei, asa cum o fac unii chiar astazi. Ceea ce trebuie sa facem noi este sa ne promovam decent si ferm pozitiile si interesele nationale, cu voce mai puternica. Avem teren propice de manifestare - PPE, Parlamentul European - si trebuie sa o facem cu mai mult curaj. Altminteri, lasam subiecte importante - care ii preocupa pe toti romanii- si teren politic la discretia demagogilor si extremistilor", a mai adaugat copresedintele PNL.

El a subliniat ca PNL ar trebui sa fie atent la mesajele strazii. "Romanii au transmis, recent, un mesaj raspicat de nemultumire care ne priveste si pe noi. Cauza profunda a acestei nemultumiri este faptul ca societatea romaneasca s-a schimbat si a evoluat mai mult decat ne-am schimbat si am evoluat noi. E clar ca PNL, la fel ca toata clasa politica, are o problema de incredere in fata generatiei aparute si formate dupa 1989, oameni care nu au cunoscut comunismul. Nu am reusit sa reprezentam, la proportia pe care ne-o dorim ca partid de dreapta, generatia ajunsa la maturitate, pe picioarele ei, muncind din greu in multinationale, companii si firme private sau cu propriile mici afaceri. Mesajele lor ne arata ca avem multe de facut ca sa le castigam sau recastigam increderea'', a afirmat liderul liberal.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Pe agenda Consiliului National PNL figureaza aprobarea criteriilor de integritate, validarea numirii lui Ilie Bolojan ca secretar general si a lui Catalin Predoiu la sefia interimara a PNL Bucuresti, dar si subiectul candidatului PNL la Primaria Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.