Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune ca proiectul de buget pe 2016 este unul bun, in conditiile in care a fost realizat doar dupa o luna de la investirea Guvernului si le recomanda parlamentarilor Uniunii sa voteze favorabil bugetul.

"In conditiile date, cam dupa o luna de la investirea Guvernului, acest proiect de buget poate fi considerat un proiect bun, cu toate neajunsurile si cu toate problemele care apar pe parcurs", a declarat, la RFI, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El le recomanda parlamentarilor UDMR un vot pozitiv asupra bugetului: "Noi am propus cateva amendamente nu extrem de semnificative in ceea ce priveste sumele. Vom avea discutii in grup, o decizie vom lua probabil luni, eu nu vreau sa luam o decizie pana nu vedem dezbaterile in comisiile de specialitate si in comisia de buget-finante, sa vedem raportul final. Dar eu, in mare, asa cum am vazut pana acum acest buget, as recomanda colegilor un vot pozitiv".

Intrebat care este amendamentul la care tine UDMR cel mai mult, Kelemen Hunor a raspuns: "Sunt cateva amendamente, cele pe infrastructura mare, centurile ocolitoare sunt cele mai importante. Si la educatie noi avem o propunere, care exista si in bugetul anului 2015, dar din motive procedurale nu s-a finalizat - un centru de pregatire pentru cadre didactice la Oradea, ceea ce trebuie finantat".​

Ministrii sunt asteptati vineri la comisiile de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului pentru avizarea proiectului bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale pe 2016, urmand ca apoi comisiile de buget sa finalizeze raportul pana la inceputul saptamanii viitoare.

Comisiile de buget vor analiza proiectul incepand de vineri dupa-amiaza si in weekend, inclusiv duminica, ora 18.00, astfel incat raportul sa fie depus luni, la ora 10.00, la Birourile Permanente reunite. Dezbaterea in plenul reunit va avea loc luni si marti, iar miercuri, 16 decembrie, este programat votul final.

Premierul Dacian Ciolos a facut, joi, pe pagina de Facebook, cateva precizari legate de bugetul de stat pe 2016, reamintind ca sanatatea, educatia si infrastructura sunt prioritare pentru Cabinetul sau, iar in finantarea lacasurilor de cult ar trebui sa se implice comunitatile locale si enoriasii.

Citeste si:
Iulia Albu, primele declarații după ce a luptat în cursa pentru...
Iulia Albu, primele...

Referitor la principiile care au stat la baza alcatuirii bugetului pentru 2016, premierul Dacian Ciolos a scris ca a propus "un buget care acopera in mod echilibrat toate necesitatile" anului viitor, scrie MEDIAFAX.

El a vorbit si despre cresterea salariului minim pe ecomomie, despre care a precizat ca nu poate lua o decizie pana nu are o analiza a "impactului unei astfel de decizii", dar si despre pensii, spunand ca majorarea cu 5 la suta incepand de anul viitor este "tot ceea ce permite bugetul acum".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.