Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, de instanta suprema, in dosarul in care este acuzat ca a intervenit la ANRP pentru despagubirea ilegala a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mita 600.000 de euro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi seara, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean si a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

Decizia poate fi contestata la aceeasi instanta.

Deputatii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de coruptie in dosarul despagubirilor ANRP.

Oltean este acuzat de procurorii DNA ca a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, in incinta unei parohii, pentru a interveni in favoarea sa la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, astfel ca Rotaru a obtinut o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

Din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP au facut parte, la momentul respectiv, Crinuta Dumitrean, care era presedintele institutiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.

Mihai Rotaru, Crinuta Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru si Sergiu Negurici au fost arestati de instanta suprema pe 28 noiembrie si pusi joi in libertate dupa ce ICCJ le-a admis contestatiile.

Catalin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1 milion de lei, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatului PNL. Masura i-a fost comunicata joi deputatului, scrie MEDIAFAX.

Marko Attila, fost deputat UDMR, este dat in urmarire internationala, intr-un alt dosar, din luna mai.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.