Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, marti, ca a existat „un consens clar”, in randul deputatilor din Comisia de politica externa, cu privire la faptul ca parteneriatul strategic Romania-SUA este unul „solid si extrem de necesar intr-o regiune care se confrunta cu multe amenintari".

Hans Klemm a afirmat ca a solicitat aceasta intalnire pentru a face cunoscute prioritatile SUA in Romania si pentru a prezenta o analiza recenta a parteneriatului strategic dintre Romania si SUA.

„Am cerut oportunitatea de a vorbi Comisiei de politica externa pentru a prezenta comisiei prioritatile mele ca ambasador al SUA in Romania si pentru a impartasi cu membri comisiei o analiza a parteneritatului strategic dintre Romania si SUA, care a avut loc, aici, in Bucuresti, acum cateva saptamani”, a spus Hans Klemm.

Surse din comisia de politica externa a Camerei Deputatilor au declarat ca, in cadrul intalnirii cu Hans Klemm, s-a discutat in mod special despre zona Marii Negre, precum si despre amemintarea pe care o reprezinta Federatia Rusa, scrie MEDIAFAX.

Hans Klemm a precizat, in timpul discutiei, ca sistemul anti-racheta de la Deveselu este operational si a vorbit si despre nevoia unui parteneriat bilateral cu tara noastra in domeniul cybersecurity, au mai spus surse din randul membrilor comisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.