Directorul FMI pentru Europa, Poul Thomsen, si-a exprimat vineri ingrijorarea fata de relaxarea fiscala din 2015, in cadrul intalnirii cu liberalul Catalin Predoiu, precizand ca Romania trebuie sa faca reformele structurale pentru a evita masuri dure, sustin liberalii printr-un comunicat de presa.
Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, mandatat de co-presedintii PNL, a avut vineri o intrevedere cu directorul FMI pentru Europa, Poul Thomsen. Potrivit sursei citate, reprezentantul FMI a apreciat progresele economice ale Romaniei din ultimii 25 de ani, dar, in acelasi timp, si-a manifestat ingrijorarea pentru politica de relaxare fiscala.

"Oficialul a precizat ca acesta este un pas inapoi fata de o politica prudenta la nivel fiscal, pe care Romania l-a facut in 2015. Romania ar trebui sa foloseasca acesti ani buni pentru a-si adanci reformele structurale si pentru a se consolida fiscal pentru eventualitatea unor ani mai putin buni din punct de vedere economic, astfel incat sa nu fie nevoita sa ia masuri mai dure in ani economici dificili care pot aparea in viitor, a apreciat Poul Thomsen", se arata in comunicatul de presa al PNL. Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a precizat ca in programul de guvernare al partidului este prevazuta o politica fiscala bazata pe macroechilibre bugetare si pe prevalenta reformelor structurale – companii de stat, sectorul energetic, infrastructura, antreprenoriat – astfel incat sa se poata crea premisele cresterii economice in viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.