Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca a recomandat senatorilor ALDE sa voteze joi impotriva cererii de incuviintare a arestarii senatorului PSD Dan Sova, sustinand ca procurorii pot continua ancheta si fara arestarea preventiva a acestuia si declarandu-se "socat" de arestarea Crinutei Dumitrean.

"(...) Am recomandat senatorilor din grupul ALDE sa voteze impotriva cererii de retinere si arestare a senatorului Dan Sova. ALDE considera ca prin aceasta recomandare, mersul Justitiei nu este blocat, procurorii au toata libertatea procedurala sa-si continue ancheta pana la finalizarea rechizitoriului si trimiterea in judecata a celui in cauza", a declarat miercuri copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, potrivit unui comunicat de presa remis Agentiei MEDIAFAX.

Tariceanu a mai spus ca in cazul senatorului Dan Sova nu exista fapte comise cu violenta si considera oportuna arestarea preventiva in cazul infractiunilor savarsite cu violenta, in cazuri de flagrant si atunci cand persoana urmarita penal ar putea ingreuna aflarea adevarului. "Statutul juridic pe care-l are in prezent senatorul Sova permite anchetatorilor sa urmareasca intreaga sa activitate si, ca urmare, el nu poate influenta negativ mersul anchetei", a mai spus Tariceanu.

Co-presedintele ALDE a mai spus ca l-a "socat" arestarea Crinutei Dumitrean, fosta sefa a ANRP, care este insarcinate in luna a 8-a si considera ca este obligatia sa ca politician, ca senator, dar si ca om de a face unele comentarii despre acest caz

"Eu consider ca arestarea preventiva a unei femei gravide in luna a 8-a, in conditiile in care aceasta nu reprezinta un pericol social si nu poate impiedica bunul mers al anchetei, este un act inuman. Cred ca s-au depasit niste limite si m-am simtit obligat sa intervin cu aceasta declaratie, mai ales ca sunt dosare cu nume grele care zac in nelucrare de ani de zile in sertarele DNA si nimeni nu se grabeste sa faca ceva", a declarat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.