Deficitul bugetar de 3% trebuie mentinut, astfel incat in 2016 trebuie evitate orice derapaje,a declarat, luni,copresedintele PNL Alina Gorghiu, adaugand ca, in opinia sa, majorarea cu 10% a salariilor pentru bugetari este si ultima crestere de acest fel, insa PNL nu detine majoritatea parlamentara.
Intrebata, la Digi 24, daca din punctul de vedere al PNL, decizia de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor a fost ultima marire de salarii, Gorghiu a raspuns: "Da, categoric. Daca deficitul nu se va mentine in 3%, nu va mai exista niciun fel de sustinere de mariri de salarii in an electoral decat in parametrii in care exista sume la buget pe care sa le poti distriubui cu acceptul guvernului sau al Parlamentului".

Gorghiu a mai comentat ca orice majorare in plus ar face ca deficitul sa depaseasca 3% din PIB si ca, odata aplicata decizia de crestere cu 10%, trebuie sa se traga linie, scrie MEDIAFAX. "Sunt doi actori in 2016, in materie de mariri de salarii. Odata Guvernul poate fi, dar slava cerului ca avem un guvern tehnocrat, ferit de tentatia de a atrage voturi in campania electorala, si Parlamentul. In Parlament, majoritatea nu ne apartine in acest moment, din nefericire. Pentru a pastra deficitul de 3% va trebui sa nu facem derapaje. Orice marire se va aplica anul viitor va face deficitul sa sara de cei 3%. Ce a fost facut pana acum, a fost facut. Ar trebui sa tragem linie", a declarat copresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.