Presedintele Klaus Iohannis a transmis sambata un mesaj cu ocazia aniversarii a 97 de ani de la unirea Bucovinei cu Romania.

"Aniversam astazi 97 de ani de la unirea Bucovinei cu Romania si, totodata, celebram pentru prima oara si Ziua Bucovinei, sarbatoare instituita prin legea adoptata luna trecuta de Parlamentul Romaniei. Dupa aproape un secol si jumatate de ocupatie straina, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integranta a tarii din care fusese rupta in 1775. Indiferent de contextul politic, spiritul si identitatea romaneasca au dainuit pe intreg tinutul bucovinean", a scris Iohannis, pe Facebook.

Presedintele mai spune ca Bucovina ocupa un loc special in istoria romanilor, este "o invitatie pentru descoperirea Romaniei profunde", locul tineretii lui Mihai Eminescu, dar si spatiul unde se afla Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare si mormintele domnesti de la Radauti, Putna si Sucevita.

Legea prin care se instituie Ziua Bucovinei a fost promulgata pe 28 octombrie si prevede ca autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice pot organiza evenimente culturale cu aceasta ocazie, fondurile fiind asigurate din bugetele locale sau, dupa caz, din bugetele autoritatilor administratiei publice centrale ori ale institutiilor publice, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.