Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat, marti, ca incepand de anul viitor vor fi incheiate contracte cadru, pe mai multi ani, pentru deszapezirea autostrazilor si drumurilor nationale, nu pentru un singur sezon, ca pana in prezent.

"Contractele de deszapezire au fost incheiate deja pentru mai mult de 70% din lungimea retelei rutiere. La calea ferata sunt incheiate pentru 100%, pentru ca ele se desfasoara intr-un alt regim, in regim intern. Preocuparea mea principala in ceea ce priveste deszapezirea este de evitare a acelor solutii pe ultima suta de metri care ridica o multime de semne de intrebare, ma refer la procedurile in regim de urgenta. Lucram deja, am discutat cu colegii sa schimbam acest mecanism, acele proceduri de urgenta care nu mai pot fi schimbate anul acesta - pentru ca ar inseamna sa lasam zonele descopertite - le vom continua, dar vom incerca sa le facem foarte transparente, iar anul urmator masura este sa incercam un contract cadru, ca sa nu se mai creeze aceasta situatie de urgenta pe ultima suta de metri, sa avem clar pe cativa ani contractele facute transparent, in liniste, cu selectarea conform tuturor normelor achizitionarii", a afirmat Costescu, aflat in vizita pe santierul magistralei de metrou 4 Parc Bazilescu - Depoul Straulesti.

In prezent, CNADNR si autoritatile publice locale si centrale incheie contracte pentru deszapezire valabile un singur sezon, scrie MEDIAFAX.

Seful CNADNR, Narcis Neaga, spunea in urma cu o luna ca aproximativ 80% din reteaua de drumuri nationale este "acoperita" de contracte de deszapezire pentru iarna 2015-2016. Potrivit lui Neaga, principalele probleme ale institutiei sunt contestatiile si neprezentarea la licitatii a firmelor de deszapezire, in pofida preturilor "destul de bune".

Neaga mai spunea atunci ca intretinerea unei autostrazi "nu este chiar un lucru simplu", ca necesita experienta, iar firmele care castiga un contract de deszapezire si nu isi indeplinesc sarcinile contractuale sunt nevoite sa suporte penalizari foarte mari.

La randul sau, directorul general adjunct cu probleme de intretinere, monitorizare si siguranta a circulatiei din cadrul CNADNR, Andrei Cristian, a declarat la sfarsitul lunii octombrie ca in viitorul sezon rece sarea si nisipul vor fi inlocuite cu materiale chimice de deszapezire, precum clorura de calciu, mai eficiente.

Citeste si:
Augustin Zegrean, despre supraimpozitarea contractelor part-time:...
Augustin Zegrean, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.