Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a intalnit vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Dacian Ciolos, aceasta fiind prima discutie dintre cei doi dupa instalarea noului guvern.

Hans Klemm a venit la sediul Guvernului in jurul orei 10.00 si a stat aproximativ o ora. Este pentru prima data cand ambasadorul SUA poarta discutii cu premierul Dacian Ciolos, dupa votul de incredere acordat de Parlament noului Cabinet, scrie MEDIAFAX.

Ambasadorul american Hans Klemm declara joi ca nu a avut ocazia sa se intalneasca cu noul premier, Dacian Ciolos, dar ca s-a simtit inspirat cand a citit programul de guvernare pentru ca mentiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

"Nu am avut ocazia sa ma intalnesc cu noul prim-ministru, insa atunci cand o voi face, il voi asigura ca in aceasta perioada de tranzitie politica in Romania, SUA vor ramane un foarte puternic aliat, partener si prieten", a spus Klemm joi, intr-un webchat pe Facebook.

"SUA au trei prioritati care sunt legate: promovarea securitatii, democratiei si prosperitatii. In aceasta privinta, m-am simtit inspirat cand am citit Programul in 10 puncte al noului guvern, intrucat si el mentiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA si contributia Romaniei la NATO", a mai declarat ambasadorul SUA la Bucuresti.

Hans Klemm a aratat ca este important angajamentul noului guvern de a lupta impotriva coruptiei pentru a atrage investitii americane suplimentare, adaugand ca pentru companiile americane sunt importante transparenta, previzibilitatea si responsabilitatea.

"Ca ambasador pot incuraja companiile americane sa ia in considerare oportunitatile existente in Romania, insa acestea vor lua deciziile privind investitiile pe baza atractivitatii mediului de afaceri din Romania. De aceea sunt atat de importante transparenta, previzibilitatea si responsabilitatea", a spus Klemm.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.