Premierul Dacian Ciolos va conduce, joi, prima sedinta de la votul de incredere al Parlamentului a noului guvern.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, la debutul primei sedinte a Guvernului, ca va fi o sedinta mai scurta in care va fi adoptata o ordonanta privind structura Cabinetului sau, scrie MEDIAFAX.

"Vom adopta o ordonanta privind organizarea ministerelor in urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui guvern. Sunt cateva modificari in structura unor ministere, cred ca sunt doar cinci ministere care au fost afectate" a spus Ciolos. El a precizat ca este vorba de mici modificari de denumire si crearea unui nou minister- Ministerul pentru consultare si dialog civic- tocmai pentru a arata ca unul dintre obiectivele noului guvern este comunicarea cu societatea civila.

"Avem, totodata, in structura guvernului un nou minister, partea de dialog social din structura acestui guvern a trecut in coordonarea doamnei ministru la Muncii, dar ramane ca un obiectiv important si prioritar, pentru Guvern, dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, insa am creat un nou minister al Consultarii Publice si Dialogului Civic, tocmai ca expresi a obiectivului pe care acest guvern l-a stabilit, de deschidere spre societatea civila si de dezbatere publica, de consultare publica pe marile proiecte ale Guvernului, dar si pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civila", a aratat Ciolos.

Premierul a cerut ministrului delegat pentru consultare publica si dialog social Violeta Alexandru ca "in termenul cel mai scurt" sa vina cu o propunere de organizare a acestui minister pentru a se putea stabili cat ma repede platformele de comunicare si de "schimburi de idei cu diferetile organizatii din societatea civila".

Ciolos a tinut sa precizeze ca atunci cand se refera la societatea civila, nu vorbeste doar despre ONG-uri. "Cand vorbesc de societatea civila nu ma refer doar la ONG-uri, ci la la societatea civila in sens larg, stiu ca sunt diferite forme de organizare sectoriala care au idei. Vom avea si structuri de consultare pe partea economica unde vreau sa pastram legatura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economica pe care le putem avea in vedere in perioada imediat urmatoare. (...) As vrea ca si restul societatii sa aiba canale de comunicare directa cu acest guvern", a spus primul-ministru.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

De asemenea, Ciolos a spus ca vor fi trecute in revista prioritatilor administrative si legislative din perioada urmatoare- pregatirile de iarna, bugetul de stat si reformele administrative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.