Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie a membrilor Guvernului Ciolos va avea loc marti, ora 19.00, in Sala Unirii a Palatului Cotroceni, informeaza Administratia Prezidentiala.

Guvernul Ciolos a primit marti votul de incredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "impotriva" si doua voturi anulate.

Presedintele Klaus Iohannis a scris, marti, pe Facebook, ca votul de incredere dat de catre Parlament Cabinetului Ciolos este o dovada ca partidele au inteles ca un Guvern de tehnocrati este acum solutia cea mai buna pentru Romania.

Iohannis a mai spus ca misiunea noului guvern nu va fi una usoara, dar are incredere ca fiecare membru al echipei guvernamentale va demonstra profesionalism.

"Cabinetul Ciolos va avea o sarcina dificila, iar indeplinirea obiectivelor asumate in programul de guvernare nu va fi posibila fara un sprijin parlamentar consistent. Sunt increzator ca fiecare membru al echipei guvernamentale va trata cu responsabilitate si profesionalism misiunea care i-a fost incredintata. Mult succes!"
, a mai scris presedintele.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a declarat, dupa ce a primit votul de incredere al Parlamentului, ca marti va depune juramantul la Cotroceni, iar miercuri va avea loc prima sedinta de guvern.

Intrebat cand va merge la Cotroceni pentru a depune juramantul, Dacian Ciolos a spus: "Cred ca intr-o ora, nu stiu inca, asteptam sa fim anuntati, sa vedem dupa ce se publica in Monitorul Oficial decizia". El a adaugat ca prima sedinta a guvernului sau va avea loc miercuri.

Ciolos a mai spus ca orice proiect important va avea consultari cu Parlamentul, in faza de pregatire, si consultari si dezbateri publice, scrie MEDIAFAX.

"Asa cum am spus la intalnirile cu grupurile parlamentare pentru orice proiect important guvernul va avea, pe de o parte, consultari cu Parlamentul in faza de pregatire pentru a incepe sa construim majoritatile, dar in acelasi timp vrem sa punem la punct un dispozitiv prin care pentru aceste proiecte importante sa avem si consultari publice si dezbateri publice. Este un mecanism nou pe care vrem sa-l dezvoltam", a declarat el.

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

Ciolos a mai spus ca votul Parlamentului ii da legitimitatea necesara pentru a pune in practica masurile anuntate. "Votul de astazi cred ca ne da legitimitatea sa facem ceea ce ne-am propus in programul de guvernare", a mai spus Dacian Ciolos la Palatul Parlamentului.

Componenta Cabinetului este urmatoarea: viceprim-ministru si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri - Costin Grigore Borc, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - Vasile Dancu, Ministerul Afacerilor Externe - Lazar Comanescu, Ministerul Afacerilor Interne - Petre Toba, Ministerul Apararii Nationale - Mihnea Ioan Motoc, Ministerul Finantelor Publice - Anca Dana Dragu Paliu, Ministerul Justitiei - Raluca Alexandra Pruna, Ministerul Fondurilor Europene - Aura Carmen Raducu, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Achim Irimescu, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice - Claudia Ana Moarcas, Ministrul Energiei - Victor Vlad Grigorescu, Ministerul Transporturilor - Marian Dan Costescu, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor- Cristiana Pasca Palmer, Mnisterul Sanatatii - Patriciu Achimas-Cadariu, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice - Adrian Curaj, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala - Marius-Raul Bostan, Ministerul Culturii - Vlad Alexandrescu, Ministerul Tineretului si Sportului - Elisabeta Lipa, Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social - Victoria-Violeta Alexandru, Ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni - Dan Stoenescu, Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul - Ciprian Bucu, Seful Cancelariei Primului Ministru - Ioan Dragos Tudorache.

Citeste si:
De ce și-a închis Oana Lis cabinetul de consiliere psihologică: „Nu...
De ce și-a închis Oana Lis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.