Fostul premier Emil Boc considera ca Guvernul Ciolos are sanse mari sa fie unul de succes, apreciind "forta si taria" premierului desemnat de a retrage doi ministeriabili propusi, gestul fiind unul de "responsabilitate si curaj", nu un "act de slabiciune", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, marti, presei, ca, in opinia sa, Guvernul Ciolos are sanse mari sa fie unul de succes.

"Consider ca acest Guvern are sanse mari sa fie unul de succes, pentru ca are un premier validat din punct de vedere profesional, cu o mare capacitate de mediere, negociere si dialog politic, foarte importanta pentru aceasta functie. De asemenea, vine pe un suport popular consistent, cu o echipa de ministri profesionisti. Are un adversar care este timpul, un an, dar poate avea si ingrediente pozitive, cum sunt conditiile economice relativ stabile in Romania si Europa, ceea ce este foarte important pentru punerea in practica a unui program de guvernare cand esti pe o conditie economica relativ stabila si echilibrata. Guvernul sa aiba grija sa evite eventualele derapaje economice in conditii de stabilitate", a spus Boc.

El a afirmat ca il apreciaza pe Dacian Ciolos pentru ca a avut "forta si taria" de a retrage acei candidati care puteau pune probleme in exercitiul activitatii guvernamentale, "fie de imagine, fie de profesionalism".

"Este un act de responsabilitate si de curaj de a-ti retrage unii ministeriabili propusi si nu act de slabiciune, este un act de responsabilitatea de a veni cu cea mai buna formula guvernamentala cu putinta. Acest lucru facut, de a retrage doi candidati propusi, este un lucru normal intr-o democratie, iar faptul ca a facut-o rapid si ramane in graficul de exercitare a actului de guvernare si de investitura este un lucru sanatos", a spus Emil Boc.

La cateva ore de la nominalizarea lui Andrei Baciu pentru Ministerul Sanatatii, premierul desemnat Dacian Ciolos a decis retragerea acestuia de pe lista ministrilor.

"In urma controverselor aparute in spatiul public, primul ministru desemnat a decis sa nu il mai includa pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de ministri care va fi trimisa la Parlament in aceasta seara (duminica seara -n.r.)"
, declarau, duminica, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Totodata, luni noapte, premierul desemnat Dacian Ciolos anunta, intr-o postare pe Facebook, ca a hotarat sa retraga propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justitiei, "pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern".

"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu", a scris Ciolos pe contul sau de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.