Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca Petre Toba este "o alegere buna" pentru sefia Ministerului de Interne, ca acesta este un specialist si ca el nu are informatii cu privire la implicarea acestuia in vreun demers "discutabil".

"Cred ca este o alegere buna, este un specialist, este din sistem, este in sistem si prezinta toate garantiile care se pot cere de la cineva care vine din sistem ca este echidistant politic", a spus Iohannis, intr-un interviu acordat TVR, cu privire la nominalizarea lui Petre Toba in MAI.

Intrebat despre discutiile aparute in spatiul public cu privire la conducerea MAI, in chestiunea privind folosirea coloanelor oficiale, Iohannis a afirmat ca nu cunoaste "niciun caz unde domnul Toba a fost implicat sau acuzat de un fel de implicare".

Presedintele a avut acelasi raspuns si cu privire la aparitia numelui lui Petre Toba in dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu. "Se pot face legaturi, daca se doreste, cu tot felul de lucruri, insa nu am avut niciun semnal ca ar fi implicat in vreun fel de demers discutabil, cum nici prim-ministrul nu mi-a sesizat vreo problema atunci cand l-a propus pe domnul Toba", a spus Iohannis.

Inspector general al Politiei Romane, secretarul de stat Petre Toba a fost propus de premierul desemnat, Dacian Ciolos, sa preia portofoliul Afacerilor Interne in noul Guvern. El a primit luni aviz favorabil de la comisiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale celor doua Camere ale Parlamentului, decizia fiind luata in unanimitate, prin vot deschis.

Petre Toba este la conducerea Politiei Romane din mai 2012, fiind propus de ministrul de atunci al Internelor Ioan Rus, in locul lui Liviu Popa. In cei trei ani si sase luni de la preluarea functiei de sef al Politiei Romane, Petre Toba a trecut prin patru ministri ai Internelor - Ioan Rus, Mircea Dusa, Radu Stroe si Gabriel Oprea.

In mai 2012, Petre Toba venea pentru a doua oara la conducerea Politiei Romane, dupa ce a mai ocupat functia, din ianuarie 2009 si pana in noiembrie 2010, cand a fost demis si inlocuit cu Liviu Popa, in locul caruia avea sa revina doi ani mai tarziu.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Petre Toba a ocupat si functiile de sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, tot cu rang de secretar de stat (martie - mai 2012) si secretar general adjunct al Ministerului Administratiei si Internelor (martie 2011 - martie 2012).

In perioada 2005 - 2007, Petre Toba a fost director general adjunct al Politiei Capitalei, iar din 2004 a ocupat functia de prim-adjunct al sefului Politiei Capitalei, scrie MEDIAFAX.

Numele lui Petre Toba a fost vehiculat in dosarul in care sunt judecati fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu si fostul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti Constantin Stefan Ponea. Procurorii DNA aratau, in rechizitoriul trimis instantei, ca in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Stefan Ponea ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne si asupra sefului Politiei Romane, Petre Toba. Duicu i-ar fi promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi aceasta influenta pentru a-i determina pe acestia sa il mentina temporar in functia de inspector sef al IPJ Mehedinti, iar la o data ulterioara sa il numeasca director adjunct al Directiei de Ordine Publica din IGPR, dar si sa o numeasca pe Elisabeta Ponea, sotia acestuia, intr-o functie de conducere in Ministerul Public.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.