Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului a "tulburat PSD" si a vazut si el comentariile unor social-democrati potrivit carora premierul ar fi demisionat la sugestia sa, afirmand ca a aflat despre demisie cu doar o ora inaintea anuntului public.

Dragnea a spus ca nu imaginea PSD a avut de suferit ca urmare a demisiei lui Victor Ponta, ci partidul insusi care nu voia sa plece de la guvernare. "Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernul nu a afectat imaginea PSD. A tulburat PSD, pentru ca sigur ca PSD dorea sa ramana la guvernare alaturi de partenerii sai", a spus Dragnea.

Intrebat cum comenteaza faptul ca unii dintre liderii PSD il acuza, chiar si public, ca el este responsabil pentru aducerea partidului in opozitie si ca ar fi pus presiune pe Victor Ponta sa demisioneze, Dragnea a explicat ca a aflat direct de la fostul premier despre intentia sa cu o ora inainte de a face anuntul public, scrie MEDIAFAX.

"Am citit si eu comentariile si incerc sa fiu foarte atent la cuvintele pe care le folosesc cand va raspund. (...) In dimineata acelei zile am avut o discutie cu el, m-a cautat, a venit la mine acasa, mi-a spus ca a avut o discutie cu Gabriel Oprea cu o seara inainte si a decis sa isi depuna mandatul", a spus Dragnea, afirmand ca nu stie continutul discutiei cu Gabriel Oprea.

"Pur si simplu, dimineata la ora 9, in ziua respectiva am fost sunat, m-a rugat sa avem o discutie. La 9.30 a fost la mine acasa, la 10 fara 5 am plecat. Eu la Parlament, el la Guvern", a continuat Dragnea.

Intrebat de ce a facut anuntul demisiei premierului inaintea lui Victor Ponta, Dragnea a spus ca ideea i-a apartinut lui Ponta, pentru a nu da impresia ca PSD nu a fost informat despre decizie. "Practic el a zis ca ar fi bine sa anunt eu inainte, sa se vada ca am fost informati si ca nu am fost luat prin surprindere. Stiu ca a fost o situatie atipica. N-am vrut sa iau momentul nimanui", a explicat liderul PSD.

Intrebat daca demisia lui Gabriel Oprea din Guvern ar fi putut sa linisteasca apele si ar fi prevenit plecarea lui Ponta, Dragnea a spus ca el nu este "analist al strazii" si nu stie cum ar fi decursul lucrurile. "Eu n-am fost premier ca sa pot sa demit pe cineva din guvern. nu stiu daca o eventuala demisie a dlui oprea ar fi oprit demisia premierului. (...) In loc sa demisioneze Piedone, a demisionat Victor Ponta", a conchis liderul PSD.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.