Presedintele Miscarii Populare Traian Basescu a declarat, joi, dupa discutiile cu premierul desemnat Dacian Ciolos, ca partidul pe care in conduce va sustine investirea noului Guvern, intrucat doreste iesirea din actuala criza politica, dar va fi "cu certitudine" un partid de opozitie.

"In primul rand l-am asigurat, asa cum am stabilit cu conducerea Miscarii Populare, ca cele opt voturi pe care le are Miscarea Populara vor fi pentru sustinerea instalarii Guvernului, dar altfel, l-am atentionat asupra prioritatilor noastre, ceea ce s-ar putea sa ne situeze, aproape cert, in postura de partid de opozitie la guvernul sustinut de liberali si UNPR, adica prioritatile noastre sunt legea sanatatii - proiect care este depus de Miscarea Populara in Parlament - prioritatea noastra este legea pentru modificarea Legii electorale si sa trecem la 100 de senatori si 200 de deputati. Prioritatea noastra este proiectul de lege prin care primarii sa fie alesi din doua tururi si nu intr-un singur tur", a declarat, joi, fostul presedinte Traian Basescu, dupa consultarile avute la sediul Miscarea Populara cu premierul desemnat Dacian Ciolos.

Tot la categoria prioritati, Traian Basescu a mentionat si "respectarea Tratatului fiscal". "Romania sa treaca pe bugete excedentare si in acelasi timp o corecta distributie a resurselor intre investitii si resurse alocate problemelor sociale", a aratat Basescu, adaugand ca formatiunea sa va fi "cu certitudine un partid de opozitie", avand in vedere "agenda" formatiunii politice pe care o conduce, scrie MEDIAFAX.

"Acum vrem sa contribuim la stoparea crizei politice si Romania sa aiba un Guvern", a adaugat Basescu, precizand ca premierul desemnat Dacian Ciolos nu i-a prezentat nicio lista de ministri.

Intrebat daca va face o echipa, in opozitie, alaturi de PSD, Traian Basescu a replicat: "Opriti-va ca n-am somn! Cum sa fim in tandem cu PSD, ce avem aceleasi obiective?"

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

La consultarile cu Dacian Ciolos au mai participat Eugen Tomac si Stefan Burlacu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.