Presa internationala relateaza despre decizia presedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Ciolos in functia de prim-ministru, notand ca fostul comisar european este un tehnocrat, in prezent consilier al sefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Fostul comisar european Dacian Ciolos, desemnat prim-ministru in Romania", titreaza ziarul francez Le Monde.

"Presedintele roman, Klaus Iohannis, l-a desemnat marti premier pe fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos, dupa demisia lui Victor Ponta in urma incendiului produs la un club din Bucuresti", comenteaza Le Monde, notand ca Ciolos, in varsta de 46 de ani, este consilier pentru Securitatea Alimentara al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Informatia despre desemnarea lui Dacian Ciolos in functia de prim-ministru a fost preluata si de Agentia France-Presse, precum si de cotidianul francez Le Figaro, scrie MEDIAFAX.

"Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe fostul comisar european Dacian Ciolos, un tehnocrat, in fruntea unui guvern cu o larga sustinere, in locul celui condus de Victor Ponta, care a demisionat saptamana trecuta pe fondul furiei publice generate de incendiul produs intr-un club de noapte", relateaza agentia britanica Reuters.

"Un fost comisar european, desemnat prim-ministru al Romaniei", titreaza agentia de stiri Bloomberg. "Ciolos, in varsta de 46 de ani, fost comisar UE pentru Agricultura, este in prezent consilier al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker", aminteste Bloomberg.

"Presedintele Romaniei l-a desemnat pentru functia de prim-ministru pe fostul comisar european Dacian Ciolos", titreaza agentia americana Associated Press.

Fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos a fost desemnat, marti, de catre presedintele Klaus Iohannis, pentru functia de premier al Romaniei, Iohannis precizand ca solutia agreata cu partidele politice, cu foarte mici exceptii, este cea a unui guvern de tehnocrati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.