Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca se contureaza un Guvern tehnocrat, pe care Uniunea l-ar putea sustine in functie de persoana nominalizata pentru a ocupa fotoliul de prim-ministru.

"Se contureaza un Guvern tehnocrat, condus de un prim-ministru tehnocrat, care va avea libertatea de a-si alege Cabinetul si acele criterii de integritate sunt pe primul loc, pe baza carora se va face nominalizarea prim-ministrului si ministrilor", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat ca sustinerea Cabinetului depinde de persoana care va fi propusa de presedintele Iohannis si de programul de guvernare cu care acesta va veni.

Astfel, UDMR asteapta discutii cu premierul desemnat inainte de a anunta daca il va sustine sau nu, insa liderii Uniunii sunt de acord cu ideea unui Cabinet tehnocrat.

"In cursul zilei de astazi, in cursul zilei de maine, cand va face presedintele un anunt, asteptam o discutie cu premierul desemnat", a spus Kelemen Hunor.

Acesta a spus ca UDMR ramane la ideea ca premierul desemnat trebuie sa fie o persoana "gen Dacian Ciolos, gen Bogdan Olteanu", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.