Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a comentat, marti, informatiile potrivit carora Dacian Ciolos ar putea fi nominalizat premier de catre presedintele Klaus Iohannis, afirmand ca acesta a devenit comisar european cu sprijinul sau, nu al lui Traian Basescu, fiind "un om de calitate".

"Pe Dacian Ciolos l-am cunoscut bine in perioada in care am lucrat impreuna. Contrar lucrurilor care s-au vehiculat in spatiul public, am sa va spun ca, dupa o discutie prealabila cu el, am hotarat - pentru ca eu aveam aceasta responsabilitate a propunerii comisarului european din partea Romaniei si nu presedintele de atunci, cum incearca sa acrediteze ideea - am facut aceasta discutie cu domnul Ciolos si am pregatit terenul, politic vorbind", a spus Tariceanu.

Liderul ALDE a precizat ca, spre "satisfactia" lui, Dacian Ciolos "a facut o figura excelenta".

"Nu folosesc de obicei superlative", a comentat Tariceanu, desi a refuzat sa comenteze direct informatiile privind o eventuala nominalizare a fostului ministru al Agriculturii. "Este un om de foarte buna calitate, dar lucrul acesta nu a fost discutat cu presedintele, cel putin de catre noi", a mai spus Tariceanu.

Numele fostului comisar european Dacian Ciolos este vehiculat ca varianta discutata la Palatul Cotroceni pentru functia de prim-ministru.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, ca fostul comisar european si ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este o varianta cu multa sustinere, in special din randul oficialilor UE. Potrivit surselor citate, au existat discutii intre reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale si Dacian Ciolos, insa nu exista o decizie clara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.