Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca nu exclude organizarea alegerilor anticipate, insa acestea vor fi organizate in baza vechii legi si vor genera din nou „un Parlament hipertrofiat cu 600 de parlamentari”.

"Nu excludem din plan o astfel de solutie, insa, ma simt obligat sa atrag atentia asupra inconvenientelor formulei alegerilor anticipate", a declarat copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a mai sustinut ca alegerile anticipate vor trebui sa fie organizate in baza vechii legi electorale care a generat cu legislativ cu circa 600 de alesi, scrie MEDIAFAX.

"Al doilea impediment este legislatia sub care vor fi organizate alegerile. Atrag atentia ca alegerile vor fi organizate pe baza legii care a dus la rezultatele din 2012. Asadar, riscam sa avem din nou un parlament hipertrofiat cu 600 de parlamentari”, a mai spus Tariceanu.

Copresedintele ALDE a afirmat ca un guvern interimar nu va avea suficienta forta sa abordeze aspecte legate de continuarea evolutiei economice de pana acum, aigurarea platii salariilor si a pensiilor, precum si derularea investitiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.