Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca il numeste premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, in conditiile in care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apararii, Mircea Dusa.

”Am acceptat demisia premierului Victor Ponta. Am decis astazi sa il numesc in pozitia de premier interimar pe ministrul Sorin Cimpeanu”, a anuntat presedintele Klaus Iohannis.

Demisia lui Victor Ponta din functia de prim-ministru a ajuns, miercuri seara, la Presedintie, in acelasi document fiind inaintata si propunerea lui Ponta ca Mircea Dusa sa fie premier interimar, declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit Constitutiei, in cazul demisiei premierului presedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului ministru, pana la formarea noului Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.