Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca isi depune mandatul si ca spera ca demisia guvernului sau satisface cerintele oamenilor care au fost in strada si a adaaugat ca este nevoie de solutii rationale.

Update

"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta din nou legitima de a avea responsabilitati mai mari decat cele ale patronilor de la firma respectiva. Oamenii simt nevoia de mai mult si ar fi o mare greseala din partea mea sa ignor acest lucru. Nu vreau si nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici in seama celor care au fost in teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, ministrilor, sunt gata sa fac eu acest gest pe care o parte importanta din societate il asteapta si evident, incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim-ministru, implicit, si al Guvernului Romaniei si fac acest lucru pentru ca in anii in care am facut politica, rezist la orice batalie cu adversarii politici, niciodata insa nu ma bat cu oamenii si cred ca ar fi o mare greseala si cred ca am avea toti de suferit", a spus premierul Victor Ponta.

El a precizat ca in cazul Clubului Colectiv raspunderea juridica va fi stabilita de catre Justitie si am vazut ca a inceput acest lucru, sper doar sa nu fie vorba de razbunare, ci doar de responsabilitate juridica si sa nu ne pacalim ca principalii vinovati sunt lacomia si iresponsabilitatea. Daca pedepsim pe altcineva, si nu lacomia si iresponsabilitatea, vom repeta aceste tragedii.

Ponta considera ca supararea cetatenilor nu trebuie sa degenereze in violenta stradala, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportuna solutie.

"Supararea, suferinta legitima a oamenilor nu trebuie sa degenereze intr-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat si cred ca agresivitatea, toleranta, violenta chiar verbala, e un cost pe care nu trebuie sa ni-l asumam daca vrem sa traim intr-o tara care se imbunatateste in fiecare zi. Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au protestat si sa revenim cat mai rapid la ratiune si la solutii rationale pentru ceea ce e de facut in Romania." a mai spus Ponta.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Totodata, el a amintit de rezultatele obtinute de guvernarea sa si a precizat ca nu se poate conduce o tara cu ura.

"Am obtinut cu greu in ultimii ani rezultate economice si sociale remarcabile si daca avem o perioada lunga de instabilitate, de tulburari sociale si politice putem sa pierdem tot si sa ne intoarcem la momentul 2012. De altfel, intr-un climat de instabilitate politica si de tulburari sociale, cu oameni in strada, e imposibil sa promovezi noi proiecte pozitive, eu ma pricep doar la proiecte pozitive. Cei care cred ca doar cu ura si fiind contra pot sa conduca o tara vor constata cum au constatat si in 2012 ca nu e asa", a afirmat Ponta.

In final, el a multumit tutror care au votat si sustinut Guvernul, cu loialitate, si el si-a araatat convingere ca fortele politice si parlamentarii care au sustinut Guvernul „au de ce sa se mandreasca” cu rezultatele economice si sociale ale Guvernului. Ponta a mai spus ca cei care speculeaza politic suferinta oamenilor vor plati un pret foarte scump.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...



Liviu Dragnea a precizat ca decizia premierului a fost luata ca urmare a faptului ca partenerii de coalitie nu au inteles ca trebuie sa isi asume responsabilitatea politica pentru evenimentele tragice, el sugerand astfel ca vicepremierul Gabriel Oprea si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au refuzat sa faca pasul inapoi.

"Am avut o discutie cu primul ministru, azi dimineata, (...) Am inteles ca unii dintre partenerii nostri nu doresc sa-si asume nicio responsabilitate. Nu se mai poate face politica rupt de societate, daca ei nu-si asuma, primul ministru a hotarat sa-si depuna mandatul pentru ca nu se mai poate continua asa. O sa avem o intalnire in Coalitie, o sa-i sun sa ne vedem la ora 13:00 impreuna cu primul ministru si o stabilim impreuna care este calea de urmat", a declarat Liviu Dragnea.

El a spus ca primul ministru va gestiona treburile guvernului pana se va gasi o alta solutie. Dragnea a mai aratat ca firesc va fi sa aiba si o discutie cu presedintele Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

"Deocamdata ne intalnim la ora 13:00 in Coalitie si vedem ce va urma, probabil firesc o sa avem discutii si cu presedintele Iohannis. Lucruriel nu mai pot ramane asa. Daca un primar nu doreste sa-si asume nicio responsabilitate si a adoptat politica strutului, noi nu putem ramane insensibili", a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus ca primul ministru nu se va razgandi in privinta depunerii mandatului. "Nu suntem un partide de razgandeni. Eu sunt curios daca dupa ce premierul isi va depune mandatul primarul Piedone va demisiona", a mai aratat Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.