PNL someaza PSD sa ii retraga sprijinul politic lui Gabriel Oprea pentru a fi demis din functia de ministru de Interne, a declarat, joi, prim-vicepresedintele formatiunii Ludovic Orban, aratand ca liberalii atrag atentia asupra "tergiversarii anchetei" in cazul lui Oprea.

Orban a spus, joi, intr-o conferinta de presa, ca PSD si coalitia de guvernare "au facut zid" in jurul lui Oprea, impiedicand orice demers parlamentar privind utilizarea de catre acesta a "insemnelor de putere" - coloana oficiala.

"Atragem atentia asupra tergiversarii anchetei in cazul lui Gabriel Oprea, a riscului musamalizarii faptelor ministrului de Interne. PSD si coalitia au facut zid in jurul lui Gabriel Oprea pana astazi, impiedicand orice demers parlamentar privind utilizarea de catre Oprea a acestor insemne de putere", a afirmat Orban.

El a mai spus ca se folosesc tertipuri si in ceea ce priveste propunerea privind infiintarea comisiei de ancheta in cazul utilizarii coloanelor oficiale de catre demnitari, sustinand ca, atat timp cat este ministru de Interne, Oprea poate obstructiona ancheta, prin distrugere de probe si influentarea martorilor.

"Cred ca in ceea ce priveste ancheta penala in cazul lui Oprea sunt intrunite elementele infractiunii de abuz in serviciu, iar sediul materiei nu este la Parchetul de pe langa ICCJ, ci la DNA. Sunt convins ca atat timp cat domnul Gabriel Oprea ramane ministru de Interne ancheta va fi obstructionata pentru ca in calitate de ministru poate sa distruga probe, poate sa influenteze martori fiind seful celor care trebuie sa furnizeze informatii si care trebuie sa dea declaratii. De asemenea, poate sa fabrice documente in favoarea sa",
a mai spus Orban.

Liderul PNL a adaugat ca liberalii someaza PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Gabriel Oprea pentru ca acesta sa fie demis.

"Somam PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Gabriel Oprea astfel incat sa fie initiat demersul de suspendare sau de demitere din functie a lui Gabriel Oprea. Altfel, ancheta nu se poate desfasura in conditii de legalitate si cu sanse de a se afla adevarul. Solicitam PSD ca incepand de saptamana viitoare sa nu mai obstructioneze demersurile noastre parlamentare", a spus Orban.

Liderul liberal a mai sustinut Oprea a folosit coloana oficiala insotita de politie cand se deplasa de la restaurant spre casa si s-a intrebat care era urgenta deplasarii, astfel incat sa fie justificata folosirea echipajului de politie.

"In deplasarea de la un restaurant spre casa, Gabriel Oprea a folosit coloana oficiala insotita de politie. Ce este asa de complicat sa vezi ca se constituie elementele pentru abuz in serviciu? Gabriel Oprea a mintit ca a fost la SRI, dar a recunoscut ca mergea spre casa. Care era urgenta (...) Despre acest personaj vad ca nu exista un interes real pentru a da la o parte toate petele, gaurile negre care exista in cariera mai mult decat decat stranie a lui Gabriel Oprea. L-am vazut in posturi care mai de care mai ciudate de bodyguard si paharnic al conducatorilor minerilor, Miron Cozma, niciodata nu s-a aflat ce cauta acolo, l-am vazut in postura de dirijor al fluieratorilor PSD-isti ai lui Adrian Nastase, l-am vazut in postura de fabricant de colonei politici si mediatici, care nu a fost elucidata. Declaratia lui de avere te duce cu gandul ca parca in viata lui i-a aparut peste noapte o avere ca si cum ar fi intalnit pestisorul de aur. Nici pana azi ANI nu a clarificat aceste lucruri. Intreaga cariera universitara este o sfidare la adresa mediului universitar in care a promovat cum se promova in anii '50 cu toti intelectualii facuti pe puncte. Cariera militara este o sfidare la adresa a ceea ce inseamna armata si haina militara. Gabriel Oprea este o rusine pentru haina militara. Nici pana astazi nu s-a elucidat cum si-a luat gradele, pe ce merite, daca s-a respectat legea, nimeni nu vrea sa elucideze aceste lucruri. Oprea trebuie sa plece, cramponarea de putere nu face altceva decat sa valideze faptul ca aceasta coalitia majoritara obstructioneaza justitia, utilizeaza abuziv toate instrumentele de putere. Intreaga cariera a lui Gabriel Oprea inseamna impostura, tradare, un comportament nedemocratic", a mai aratat Gabriel Orban.

Citeste si:
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI...
Fostul ministru de Interne...

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a aprobat miercuri solicitarea PNL privind infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul ministrului de interne Gabriel Oprea, invocand motive procedurale. Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au decis sa trimita o adresa Ministerului Justitiei pentru a vedea daca exista o ancheta in curs pe tema coloanelor oficiale, pe motiv ca o ancheta parlamentara s-ar suprapune peste cea a autoritatilor judiciare. De asemenea, conducerea Camerei Deputatilor a cerut comisiei juridice sa verifice daca solicitarea PNL este valabila, in conditiile in care aceasta este sustinuta si de deputatii din grupul PND.

Totodata, au fost respinse cererile PNL de audiere a ministrului in Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputatilor si in Comisia de aparare din Senat.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a fost audiat miercuri la Parchetul Tribunalului Bucuresti in dosarul in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina, vicepremierul precizand ca s-a prezentat in calitate de martor.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.