Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca "Romania se comporta de facto ca si cum ar fi membra Schengen", chiar daca nu face parte inca din acest spatiu, luandu-si "foarte in serios" misiunea de aparare a frontierelor exterioare ale UE, "cu rezultate dintre cele mai bune".

"Asigurarea frontierelor exterioare este un capitol unde Romania sta foarte bine. Chiar daca nu suntem membri Schengen, inca, Romania isi ia foarte in serios misiunea de aparare a frontierelor exterioare ale UE, cu rezultate dintre cele mai bune", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, inainte de a merge la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European.

"Romania se comporta de facto ca si cum ar fi membra Schengen", a adaugat seful statului.

Securitatea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene este unul dintre aspectele care vor fi abordate la reuniunea din 15-16 octombrie a Consiliului European in legatura cu tema migratiei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.