Senatul a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de deputatul Eugen Tomac, prin care ziua de 27 martie este declarata Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sarbatoare nationala.
"Ziua Unirii Basarabiei cu Romania poate fi marcata de autoritatile administratiei publice centrale si locale, organizatiile neguvernamentale, muzee, reprezentantele Romanieii in strainatate prin organizarea de evenimente si manifestari publice si cultural-stiintifice dedicate acestei sarbatori", prevede proiectul de lege, initiat de deputatul Eugen Tomac.

De asemenea, Guvernul si autoritatile administratiei publice centrale si locale "iau masurile necesare pentru ca in data de 27 martie drapelul Romaniei sa fie arborat, in conformitate cu prevederile Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice", potrivit initiativei legislative.

"Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului roman. Atunci, dupa 106 ani de ocupatie tarista, Basarabia a revenit in granitele ei firesti, fiind prima provincie romaneasca care s-a unit cu Romania", se arata in expunerea de motive a proiectului initiat de Eugen Tomac.


Proiectul de lege a fost adoptat in plenul Senatului cu 79 de voturi "pentru". Senatul este prima Camera sesizata, iar Camera Deputatilor este for decizional, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.