Fostul presedinte Traian Basescu a fost audiat, joi dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care in anul 2007 a fost reclamat de o persoana ca nu si-a tinut promisiunea de a demisiona, asa cum afirmase.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut instantei supreme confirmarea redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care un barbat din Craiova, Ioan Serb, l-a reclamat pe fostul presedinte in 2007 pentru declaratii privind o eventuala demisie a sa.

Traian Basescu a spus, la finalul sedintei de judecata, ca este vorba despre un cetatean care a facut o reclamatie pentru ca in 2007 a afirmat ca va demisiona in cinci minute si nu s-a tinut de cuvant. ”A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul dat in Parlament (...) Parchetul imi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari”, a spus Basescu.

Intrebat daca el crede ca instanta va confirma redeschiderea urmarii penale in acest dosar, Traian Basescu a spus: ”Orice este posibil”.

Fostul presedinte a mai spus, raspunzand unei alte intrebari, ca nu ii este teama de nimic si a adaugat ca este posibil ca si in zilele urmatoare sa mai fie chemat in instanta. ”E un lucru in forta, alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatie pentru a doua zi”, a spus Basescu, precizand ca pentru termenul de joi a primit citatia cu o zi in urma, la ora 16.30.

Traian Basescu a fost audiat si miercuri, la Judecatoria Sectorului 5, unde se judeca redeschiderea dosarului rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak.

Fostul presedinte, care ar urma sa isi anunte in aceste zile inscriere in PMP, declara, miercuri, ca dosarele in care este implicat nu ii afecteaza planurile politice pentru ca stie ca nu a incalcat legea. "Nu ma incurca pentru ca stiu ca nu am incalcat legea", a raspuns Traian Basescu, intrebat daca dosarele in care este implicat ii afecteaza planurile politice.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Pana acum, fostul sef al statului este implicat in trei dosare penale: dosarul rapirii jurnalistilor romani, dosarul Casa Mihaileanu si dosarul de santaj deschis ca urmare a plangerii penale depuse de senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea, in care Basescu a cerut medierea, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.