Fostul director al Apa Nova Bucuresti Bruno Roche a fost pus sub control judiciar de procurori dupa ce a fost audiat, miercuri, timp de patru ore, la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie in care este implicat numele furnizorului de apa din Capitala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bruno Roche, membru in Consiliul de Administratie al Apa Nova Bucuresti si fost director general al companiei, a dat declaratii in limba franceza, timp de patru ore, la DNA Ploiesti.

El are calitatea de suspect in dosarul de coruptie in care este implicata Apa Nova, procurorii acuzandu-l de cumparare de influenta. La iesirea de la DNA Ploiesti, Roche a refuzat sa faca orice declaratie.

Surse judiciare au afirmat ca procurorii l-au pus sub control judiciar, cu interdictia de a parasi tara si de a lua legatura cu alte persoane din dosarul in care mai sunt suspecti un alt fost director al Apa Nova, Laurent Lalague, precum si fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Fostii directori ai Apa Nova Bruno Roche si Laurent Lalague au fost citati sa se prezinte, miercuri, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiati in calitate de suspecti, fiind acuzati de cumparare de influenta. Conform unor surse judiciare, Laurent Lalague a motivat ca este plecat din tara si si-a trimis la DNA avocatii, carora procurorii le-au adus la cunostinta acuzatiile si faptul ca doresc sa ii ia declaratii clientului lor.

Numele celor doi apar in documentele intocmite de DNA in dosarul Apa Nova, procurorii sustinand ca Roche era titularul unor conturi din care facea plati speciale pentru contractele cu firmele altor suspecti din acest dosar.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost retinuti, in 24 septembrie, de DNA Ploiesti in dosarul de coruptie in care este vizata compania Apa Nova, iar ulterior instanta a decis sa fie cercetati sub control judiciar, scrie MEDIAFAX.

In 24 septembrie, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii. De asemenea, anchetatorii au facut perchezitii si la cinci locuinte si sedii de firme care au legatura cu faptele vizate. O zi mai tarziu, procurorii DNA Ploiesti au ridicat documente si de la sediul Apa Nova Ploiesti, care are contract cu autoritatile din municipiu.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Procurorii arata ca, in perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu si Berevoianu si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal, la Primaria Generala, Consiliul General ale municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.