Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca va incepe, miercuri, discutiile cu parlamentarii pentru sustinerea motiunii de cenzura, urmand sa aiba o prima intalnire pe aceasta tema cu liderii UDMR, ea precizand insa ca are fixate intalniri si cu lideri din arcul guvernamental.

"Voi avea intalniri in acesta saptamana cu o mare parte dintre ei (lideri parlamenetari- n.r). Da, intalnirile vor avea loc incepand de maine. Nu o sa spun nici cu cine si nici cand, dar vor avea loc aceste intalniri pentru ca eu cred ca este inca timp pana marti, cand va avea loc votul pe motiunea de cenzura, pentru domniile lor sa aleaga daca devin sau nu complicii lui Victor Ponta la degradarea imaginii Romaniei. Cred ca aceasta discutie este necesara, nu stiu daca va fi suficienta pentru a-i convinge sa ne dea voturile pe motiunea de cenzura. Nu este un hatar pe care vreun lider politic parlamentar l-ar face PNL, ar fi un gest de normalitate care ar readuce Romania intr-o situatie decenta", a spus Gorghiu, intrebata in legatura cu negocierile pe care le va avea pentru sustinerea motiunii de cenzura

Intrebata in legatura cu faptul ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a spus ca respinge dialogul, ca fiind un act de tradare, iar liderul UNPR Gabriel Oprea a spus ca sustine actualul Guvern, Gorghiu a mentionat: "In ciuda declaratiilor unora dintre ei, avem deja intalniri fixate. Nu e politicos sa va spun cand si cum, daca vor dori dansii le vor face cunoscute aceste intalniri. Daca vom agrea ceva, voi aduce la cunostinta presei. Pana atunci maine ne vedem cu colegii de la UDMR".

Ea a adaugat insa ca nu vrea sa spuna prin aceasta afirmatie ca se va intalni cu Tariceanu si a criticat declaratiile acestuia potrivit carora o sustinere a motiunii de cenzura din partea sa ar echivala cu o tradare. "Nu am spus ca ne vedem cu Tariceanu. Le amintesc tuturor celor care astazi sunt la guvernare, ca dansii au profitat de pe urma unor motiuni indrepate impotriva altui guvern si nu l-au considerat un act de tradare. Au existat doua Guverne care au picat. Vorbesc si de Guvernele Boc si Ungureanu care au picat si nici Tariceanu si nici altti lideri nu l-au considerat un act de tradare, dincotra au laudat votul parlamentarilor care au votat schimbarea acelui Guvern. Timpul trece, pozitiile se schimba la 180 de grade", a apreciat Gorghiu.

De asemenea, intrebata daca se va intalni cu Dragnea, copresedintele PNL a spus ca nu se asteapta de la acesta sa sustina motiunea de cenzura. "Nu cu domnul Dragnea. Domnul Dragnea s-a facut ca nu intelege apelul meu la PSD. Nu o sa voteze motiunea PNL. Nu ma astept ca domnul Dragnea sa inteleaga diferenta, dar, din pacate, optiunea domniei sale, desi usor incurcat domnul Dragnea, este sa rezolve problemele din PSD riscand cu mentinerea lui Victor Ponta la Palatul Victoria”, a adaugat Gorghiu.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Ea a criticat strategia PSD ca parlamentarii social-democrati sa ramana in banci la votul la motiune, scrie MEDIAFAX. "Nu ma surprinde ca am aflat astazi ca cei de la PSD intentioneaza sa-si tina colegii in banci. Sunt curioasa daca societatea civila este la fel de vocala ca atunci cand Boc si-a tinut colegii in banca", a mai spus Gorghiu.

Motiunea de cenzura a PNL, semnata de 180 de parlamentari, va fi citita miercuri in plenul reunit al Parlamentului, incepand cu ora 10.00. Dezbaterea si votul vor avea loc marti, 29 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.