Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca in sedinta CSAT s-a discutat despre implementarea Strategiei Nationale de Aparare, situatia "complicata" din Orientul Mijlociu, prezenta Romaniei in cadrul actiunilor NATO, dar si despre participarea la fortele de mentinere a pacii sub egida ONU.

"Au fost aprobate o serie de documente care s-au intocmit pentru a putea aplica aceasta Strategie (Nationala de Aparare a Tarii - n.r.), printre care planul de implementare, Carta Alba a Apararii, strategia care se refera la ordinea publica si alte documente care tin de acelasi context", a declarat Iohannis, cu privire la modul in care se implementeaza Strategia Natioanla de Aparare a Tarii, subiect care s-a aflat in atentia CSAT.

O a doua tema majora a fost situatia din Orientul Mijlociu, in special cea din Siria si Iran. "Mai multe materiale au fost prezentate in acest complex, pentru a permite o informare corecta a membrilor CSAT", a precizat Iohannis.

CSAT a discutat si despre prezenta romaneasca in cadrul NATO, "iar aici toata lumea a fost evident de acord sa participam asa cum se cuvine la fotele de interventie NATO", a aratat presedintele, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, s-a discutat despre participarea Romaniei la fortele de mentinere a pacii organizate sub egida ONU. "Aici toata lumea a fost de acord ca va trebui sa avem o contributie mai mare decat este cea pe care o avem acum", a spus presedintele, adaugand ca mai multe detalii vor fi oferite ulterior pe acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.