Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, ca trebuie „cantarit” mai mult in privinta Legii pensiilor parlamentarilor, aratand ca poate este bine sa se regandeasca intreg sistemul de pensii, adaugand ca alesii trebuie sa se gandeasca la toti pensionarii.

"Am discutat in coalitie despre pensiile parlamentarilor. Eu cred ca e bine sa mai cantarim, ca e bine sa vina si legea salarizarii bugetarilor in Parlament, ca poate ar fi bine sa generam o discutie serioasa despre intregul sistem de pensii, poate regandim intregul sistem si dupa ce continuam aceste discutii sa luam o decizie finala. Eu zic a treia oara ca este bine sa cantarim mult mai mult aceasta decizie privind legea pensiilor pentru parlamentari", a spus Dragnea.

Intrebat in legatura cu faptul ca acest lucru i-ar nemultumi pe parlamentari ai PSD si cum i-ar putea impaca, Dragnea a spus: "Nu este vorba de impacat, nu-mi permit sa-i numesc pe colegii mei niste copii care trebuie impacati, sunt oameni responsabili, oameni politici cu experienta, care se gandesc la toata tara, toti pensionarii si au capacitatea de a purta o discutie in grupul parlamentar, nu o sa o facem astazi, ci in zilele urmatoare, este un subiect foarte important si trebuie sa punem in balanta toate consecintele si sa nu uitam ca suntem sociali democrati si principiul solidaritatii trebuie sa functioneze".

Legea pensiilor pentru parlamentari se afla in faza de reexaminare la Camera Deputatilor, dupa ce presedintele Iohannis a respins promulgarea ei. Comisia de statut a analizat saptamana trecuta cererea de reexaminare, fara a tine cont de mare parte din recomandarile sefului statului.

Comisia a stabilit ca parlamentarii vor incasa pensiile din momentul in care au decizii de pensionare in sistemul de stat, iar cuantumul a ramas acelasi ca cel initial, respectiv 0,55% din indemnizatia de parlamentar, de acesta urmand sa beneficieze deputatii si senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive pana la 3 mandate. De asemenea, contrar recomandarilor presedintelui, comisia a decis ca vor beneficia de pensii si cei condamnati definitiv pentru incompatibilitate, scrie MEDIAFAX.

Plenul Camerei a amanat o decizie pe aceasta tema, cererea de reexaminare fiind retrimisa comisiei.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.