Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca, in momentul de fata, spatiul Schengen este "nefunctional", asa cum a demonstrat actuala criza a imigrantilor, iar acest subiect va fi discutat in sedinta CSAT care va avea loc joi.

Intrebat daca actuala criza a imigrantilor a demonstrat ca Romania a fost nedreptatita pentru ca nu i s-a permis pana acum accesul in spatiul Schengen, Iohannis a spus ca aceasta chestiune nu poate fi discutata "in termeni de nemeritat sau in alte categorii mai degraba emotionale". Cu toate acestea, actuala criza demonstreaza ca spatiul Schengen este "nefunctional".

Cred ca putem cu totii sa constatam ca (spatiul Schengen - n.r.) nu functioneaza de facto. Spatiul Schengen este nefunctional in momentul de fata si este o preocupare a noastra si aceasta chestiune va face obiectul unei discutii in CSAT. Am inclus aceasta chestiune pe ordinea de zi a CSAT, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, Iohannis a precizat ca nu este de parere ca "dosarele migratiei si dosarul Schengen al Romaniei trebuie amestecate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.