Presedintele Klaus Iohannis considera educatia o tema de dezbatere nationala, apreciind ca centrarea educatiei pe elev nu este un slogan care suna bine, ci un principiu care sa duca la decizii, adaugand ca o educatie performanta nu produce someri, ci absolventi competitivi, asteptati pe piata muncii

Presedintele Klaus Iohannis, aflat la deschiderea noului an scolar de la Colegiul Economic"Ion Ghica", din Targoviste, alaturi de ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, a afirmat, in discursul rostit in fata a sute de elevi, ca nu cantitatea conteaza in ceea ce invata elevii la scoala, ci capacitatea de a se asigura un fundament de valori, de a se pregati drumul in viata al celor care ies de pe bancile scolilor.

"Ce obtiuni au elevii si cum promovam performata si meritocratia? Asta nu se masoara doar prin note, ci prin faptul ca fiecare elev este incurajat sa-si descopere aptitudinile si apoi sa aiba sansa reala de a face ce stie. Orice elev trebuie sa aiba obtiuni de parcurs. Ideea ca trebuie sa fim buni la toate este depasita si neproductiva in lumea de azi. Centrarea ecuatiei pe elev nu este un slogan care suna bine si pe care, din cand in cand, politicienii isi aduc aminte sa-l foloseasca, ci trebuie sa fie un principiu care sa conduca la decizii", a afirmat Iohannis.

Seful statului a mai spus ca un element important al educatiei este corelarea ei cu piata muncii si cu realitatile si nevoile din societate, scrie mediafax.

"O educatie performanta nu produce someri, ci absolventi cu perspective de cariera, care sunt competitivi si asteptati pe piata muncii. Aici, parteneriatul cu mediul privat este esential si trebuie incurajat. Astept de la decidentii politici sa se aplece cu mai multa atentie asupra acestor teme majore. Eu pot oferi cadrul pentru o dezbatere foarte serioasa asupra lor", a mai spus Iohannis.

Presedintele a subliniat rolul invatamantului profesional si tehnic si al mediului privat, precum si colaborarea comunitara. "Conectarea la aceste lucruri face diferenta dintre o diploma formala si un viitor de succes. Scoala si mediul economic trebuie sa-si gaseasca increderea reciproca", a conchis Klaus Iohannis.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.