Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Timisoara, ca, din punctul sau de vedere, pentru organizarea Congresului partidului sunt posibile doua perioade, 15 octombrie - 1 decembrie si sfarsit de ianuarie - inceput de martie, insa o decizie se va lua in BPN de marti.

Liviu Dragnea a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, dupa sedinta Consiliului Judetean al PSD Timis, ca este interesat, in primul rand, ca viitorul congres al PSD "sa fie organizat intr-o zi in asa fel incat sa fie foarte bine pentru partid", avansand doua perioade posibile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"In ceea ce priveste data Congresului, eu imi iau timp pana marti, o sa mai vorbesc pana marti cu alti colegi, ca sa am si eu opinia mea in legatura cu data Congresului. Ma intereseaza, in primul rand, sa fie organizat (Congresul - n.r) intr-o zi in asa fel incat sa fie foarte bine pentru partid. Din doua, trei puncte de vedere. Intr-adevar, este nevoie de cel putin o luna si jumatate pentru a se stabili candidaturile. Aici sunt doua variante posibile ca si perioade: perioada 15 octombrie - 1 decembrie si perioada sfarsit de ianuarie - inceput de martie. Pentru ca decembrie, pana dupa Sfantul Ion si pana in 15 ianuarie, nici iarba nu creste. Atunci, asta poate fi un argument in acest sens", a spus Liviu Dragnea.

In opinia sa, al doilea argument pentru data cea mai potrivita de organizare a Congresului PSD ar fi "realizarea unei negocieri corecte cu UNPR". "Al doilea argument poate sa fie realizarea unei negocieri corecte, rezonabile cu UNPR, in conditiile in care vom ajunge la aceasta concluzie, pentru a stabili protocolul electoral, cum ar veni pentru listele de la locale si parlamentare, care necesita nu numai negocierea unui protocol in sine, ci discutii pentru fiecare candidatura in parte, care iar necesita timp. Poate fi riscant sa treci cu o asemenea discutie in februarie-martie, este foarte aproape de alegeri. Al treilea argument poate sa fie momentul cel mai bun pentru a lansa noul proiect politic al PSD care sa marcheze sfarsitul unui ciclu politic si inceputul unui nou ciclu politic, cu o noua viziune pentru urmatoarea perioada de 4-5 ani a acestui partid", a mai afirmat Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Prezent la conferinta de presa, presedintele PSD Timis, Sorin Grindeanu, a declarat ca sustine organizarea Congresului partidului "in jurul datei de 15 octombrie". "Eu sustin organizarea Congresului partidului in jurul datei de 15 octombrie. Se castiga o luna jumatate de la 15 octombrie la 1 decembrie. PSD, de fiecare data dupa un congres a iesit intarit. Echipa care va iesi si de aceasta data si va conduce partidul va avea forta in spate a unui vot in Congres. Cred ca e important sa clarificam si politica de alianta a PSD, iar forta pe care un congres o da conducerii partidului si mandatul pe care il primeste le da forta necesara de a negocia extrem de bine tot ceea ce inseamna politica de alianta", a spus Grindeanu.

In replica, Liviu Dragnea a afirmat ca va sustine propunerea PSD Timis, daca marti, in sedinta Biroului Permanent National (BPN), se va ajunge la aceeasi concluzie. "Daca marti (la sedinta BPN - n.r.) ajungem la concluzia ca cea mai buna data pentru partid este mijlocul lui octombrie, atunci voi sustine si eu lucrul acesta", a spus Dragnea.

Citeste si:
Joe Biden a cerut Congresului alte 20 miliarde de dolari pentru...
Joe Biden a cerut Congresului...

El a facut referiri si la posibilitatea unor candidaturi pe liste comune la alegerile locale si parlamentare. "Pana acum nu am avut o discutie foarte hotarata despre posibilitatea realizarii unor candidaturi pe liste comune. Eu cred ca asta poate sa fie o optiune serioasa pentru stanga romaneasca", a spus liderul PSD.

La Consiliul Judetean al PSD Timis, care s-a desfasurat sambata, au participat peste 150 de membri, intre care s-au aflat si cei 59 de primari social-democrati din judet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.