Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, duminica, la manifestarile de Ziua Pompierilor, ca, luni, la JAI, va transmite ca Romania isi va respecta angajamentele initiale de a primi 1.875 de imigranti, iar ”cu modestie, dar si cu demnitate” va vota impotriva cotelor obligatorii.
”In contextul in care Romania este o tara sigura, care isi face datoria cu mult profesionalism, merg maine la acest JAI. Am un mandat foarte clar dat din partea presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Victor Ponta, pe care il voi spune acolo cu modestie, dar si cu demnitate, Romania isi respecta angajamentele initiale de a primi 1.875 de imigranti, atat este capacitatea in momentul de fata a statului roman. Bineinteles, vom vota impotriva cotelor obligatorii”, a spus vicepremierul Oprea.

El a adaugat ca Romania este un stat care isi arata solidaritatea in cadrul Uniunii Europene intr-un context complicat de securitate, mentionand ca UE se poate baza pe tara noastra, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.