Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat miercuri retrimiterea la comisiile de specialitate a legii privind pensiile parlamentarilor, la propunerea comitetului liderilor grupurilor parlamentare.

Propunerea de retrimitere la comisii a raportului privind cererea de reexaminare a legii pensiilor pentru parlamentari a fost adoptata cu doar patru voturi "impotriva", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in timp ce 372 voturi au fost "pentru", iar patru parlamentari s-au abtinut.

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a spus, in plen, ca liderii grupurilor parlamentare l-au rugat sa propuna retrimiterea raportului la comisie pentru un termen de o saptamana. "Comitetul liderilor m-a rugat sa spun in numele lor ca se doreste retrimiterea la comisie termen o saptamana", a spus Zgonea.

PNL anuntase ca voteaza impotriva pensiilor, in timp ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, ceruse marti retrimiterea la comisie.

Comisia pentru statut a modificat marti doar unele prevederi din legea pensiilor speciale pentru parlamentari, ca urmare a cererii de reexaminare a presedintelui, stabilind ca acestia vor incasa pensiile din momentul in care au decizii de pensionare in sistemul de stat, dar cuantumul a ramas acelasi. In plus, parlamentarii care au fost condamnati definitiv pentru incompatibilitate vor beneficia de pensii, scrie MEDIAFAX.

Prevederile privind cuantumul pensiei speciale pentru parlamentari a ramas cel initial de 0,55% din indemnizatia de parlamentar, de acesta urmand sa beneficieze deputatii si senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive pana la 3 mandate.

Membrii comisiei austabilit ca parlamentarii care au fost condamnati pentru fapte de coruptie savarsite in calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale, in schimb, presedintele Comisiei Bogdan Duvaz (PSD) a precizat ca cei condamnati pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie speciala deoarece este vorba de o "situatie administrativa si nu de coruptie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.